Latest News

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Πότε και γιατί ζητούν εκλογές στην Ελλάδα Βερολίνο και Βρυξέλλες

Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος που συνδέεται με παροχολογία και χαλάρωση ή ακόμα και «πάγωμα» των μεταρρυθμίσεων, δημιουργεί ανησυχία...
στην Κομισιόν και δυσφορία σε Παρίσι και Βερολίνο.


Για αυτό το λόγο, όπως γράφει και η εφημερίδα Real News και οι Ευρωπαίοι εταίροι «ψηφίζουν» τώρα πρόωρες εκλογές και το μήνυμα έχει φθάσει και στην Αθήνα.
Τα τελευταία σημάδια άλλωστε δεν αφήνουν αμφιβολίες για την πρόθεση της κυβέρνησης να επιχειρήσει να αναστρέψει τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις με ένα μπαράζ μέτρων, ασχέτως των αντοχών της οικονομίας.
Δεν είναι όμως μόνο τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση που έχουν προκαλέσει την δυσφορία των δανειστών και την επιφυλακτικότητα αγορών και επενδυτών και που διαμορφώνουν κλίμα υπέρ της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
Είναι και το «πάγωμα» των μεταρρυθμίσεων και τα μέτρα που δεν παίρνει η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που μπορούν να τινάξουν στον αέρα τα δημόσια οικονομικά, αν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αλλά και η υπόθεση του νέου νόμου Κατσέλη, καθώς η κυβέρνηση αφήνει την «καυτή πατάτα» στους επόμενους.