Latest News

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Θρίλερ με τη σύλληψη Ρώσου επιχειρηματία στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»!

Ο 52χρονος Evgeniy Kalinin επιχειρηματίας και ειδικός στον τομέα της ενέργειας, συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν έφθασε στην Αθήνα από τη Μόσχα προκειμένου...
να συζητήσει το ενδεχόμενο σειράς επενδύσεων με αντικείμενο την τροφοδοσία και προμήθεια πλοίων που αντικαθιστούν το ντίζελ με υγροποιημένο αέριο.
Οι αστυνομικοί στον διαβατηριακό έλεγχο διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης των Ουκρανικών αρχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Evgeniy Kalinin, κατηγορείται, την εποχή που εργαζόταν στο Κίεβο, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία και φοροδιαφυγή.
Κατόπιν τούτου οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, αρμόδιο για θέματα εκδόσεων ο οποίος και διέταξε την προφυλάκιση του στον Κορυδαλλό περιμένοντας το αίτημα των αρχών της Ουκρανίας έτσι ώστε να αποφασιστεί αν θα δοθεί ή όχι το πράσινο φως για την έκδοση του στο Κίεβο.
Πίσω όμως από τη σύλληψη του 52χρονου Ρώσου επιχειρηματία, κρύβεται έντονο παρασκήνιο που εμπλέκει τις κυβερνήσεις της Ρωσίας, της Ουκρανίας ακόμη και την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Όπως λένε πληροφορίες που μεταφέρει το protothema.gr, ο 52χρονος Ρώσος, ερχόταν συχνά στην Ελλάδα, είχε συνεργασία με μεγάλες ελληνικές εταιρείες στον τομέα της ενέργειας και η τελευταία του επίσκεψη ήταν στο πλαίσιο των συζητήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα για προσέλκυση επενδύσεων κάτι φυσικά που δεν έχει την έγκριση της αμερικανικής πλευράς.
Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του Ιωάννης Ραχιώτης «είναι ένα πολιτικό θέμα».
«Ο Kalinin βρίσκεται στη λίστα του γνωστού ιστότοπου “Peacemaker”. Κατηγορείται για το γεγονός ότι εργάστηκε σε εταιρείες οι οποίες υποτίθεται ότι ελέγχονται από υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανούκοβιτς» κατήγγειλε.