Latest News

Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης - 12 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Έφυγε από τη ζωή  ο σπουδαίος Έλληνας φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης μετά από ...
μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης Μπεχράκης ήταν ένας από τους καλύτερους φωτορεπόρτερ των τελευταίων ετών και το 2016 είχε κερδίσει το Πούλιτζερ για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την προσφυγική κρίση.

Είχε γεννηθεί στην Αθήνα το 1960 και είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως φωτογράφος το 1986 ενώ έναν χρόνο αργότερα ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Reuters.

Μεταξύ άλλων στην πολυετή καριέρα του είχε καλύψει τους πολέμους στα Βαλκάνια, στην Τσετσενία, τη Σομαλία, το Αφγανιστάν, τον Περσικό Κόλπο, τη Λιβύη, την «αραβική άνοιξη» κ.α.

Ο βραβευμένος με το βραβείο Πούλιτζερ φωτορεπόρτερ άφησε πίσω του ένα τεράστιο και μοναδικό έργο. Τις φωτογραφίες του, οι οποίες συγκλόνισαν την Ελλάδα και ολόκληρο τον πλανήτη, μέσα από το πρακτορείο Reuters, με το οποίο είχε συνεργασία για πολλά χρόνια.
Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μπεχράκης βραβεύτηκε για τη δουλειά του γύρω από την προσφυγική κρίση, όπου παρουσίασε το δράμα των προσφύγων που έφταναν στην Τουρκία και την Ελλάδα το 2015 και το 2016.
Πρόσφυγας πατέρας από τη Συρία, που κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά του την κόρη του και την φιλά, πλησιάζει τα ελληνικά σύνορα
Φωτογραφία τραβηγμένη στο Σεράγεβο, ο τάφος του «Ρωμαίου και της Ιουλιέτας»
Ο Γιάννης Μπεχράκης και η συζυγός του Ελισάβετ