Latest News

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Ποιους εκθέτει το φιάσκο με την «ΨΥΧΩκόρη»

Η αποκάλυψη της παράνομης σύνταξης που ελάμβανε η Μυρσίνη Λοΐζου ήρθε στην χειρότερη στιγμή για την κυβέρνηση, λίγο πριν...
ξεκινήσει και επισήμως η προεκλογική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.
Η αμηχανία φάνηκε και από την αντίδραση του πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε για το θέμα στις Βρυξέλλες, αρκετες ώρες αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο. «Θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω. Δεν έχω ενημερωθεί αυτήν την στιγμή» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική.
Οι πληροφορίες  λένε ότι ήδη στο Μαξίμου, το επιτελείο του πρωθυπουργού είχε ήδη συνειδητοποιήσει ότι η υποψηφιότητα της Μυρσίνης Λοΐζου στις ευρωεκλογές -που διαφημίστηκε σαν ένα βαρύ όνομα που θα κοσμήσει το ψηφοδέλτιο- ήταν ήδη παρελθόν.
Είναι χαρακτηριστική η διαρροή που αποδίδεται σε μεγαλοπαράγοντα του επικοινωνιακού τιμ του Αλέξη Τσίπρα: «Πήγαμε για την κόρη Λοΐζου και μας βγήκε ΨΥΧΩκορη», δήλωσε σε συνεργάτες του, παίζοντας λεκτικά με το θρίλερ του Χίτσκοκ «Ψυχώ», με ήρωα έναν ψυχωτικό δολοφόνο που ζει στο ίδιο σπίτι με το νεκρό σώμα της μητέρας του…
Η υπόθεση κοστίζει πολύ βαριά επικοινωνιακά στην κυβέρνηση, αλλά έχει και εσωκομματικές προεκτάσεις καθώς βρίσκονται απολογούμενοι για την επιλογή Λοΐζου, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, που οι πληροφορίες θέλουν να έχει τον πρώτο λόγο στην επιλογή των υποψηφίων.