Λουτρό αίματος στη Σαουδική Αραβία, όχι από κάποια παραστρατιωτική οργάνωση αλλά από...
το επίσημο κράτος.
Η θανατική ποινή δεν έχει καταργηθεί και ήδη από την αρχή του χρόνου έχουν αποκεφαλιστεί 43 καταδικασμένοι. Πέρσι η Σαουδική Αραβία ήταν η τρίτη χώρα σε εκτελέσεις πίσω από την Κίνα (249) και το Ιράν (285)
Μέχρι στιγμής οι εκτελέσεις αφορούν στην πλειοψηφία τους καταδικαστικές αποφάσεις για το νόμο περί ναρκωτικών και οι καταδικασμένοι ήταν κυρίως μετανάστες στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό επίσης πως από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας ο βασιλιάς Σαλμάν, οι θανατικές ποινές έχουν διπλασιαστεί.
Η τελευταία εκτέλεση έγινε στις 13 Μαρτίου και ο καταδικασμένος ήταν ένας άνδρας από τη Συρία που μετέφερε στις αποσκευές του χάπια αμφεταμινών.
Αλλά εγκλήματα που επισύρουν τη θανατική ποινή είναι η μοιχεία, η παραίτηση από το Ισλάμ, η προδοσία, η κατασκοπεία, η διάρρηξη, η δολοφονία, η τρομοκρατία, ο βιασμός και η κατασκοπεία.
Οι εκτελέσεις στην πλειοψηφία τους είναι δημόσιες (αποκεφαλισμός) ενώ κάποιες φορές το ακέφαλο πτώμα σταυρώνεται και αφήνεται για μέρες προς παραδειγματισμό.
Η διεθνής αμνηστία, το Death Penalty Worldwide το Human Rights Watch προειδοποιούν ότι με τους ρυθμούς που έχουν ξεκινήσει φέτος οι εκτελέσεις θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.
Ο Τζαμάλ Κασόγκι, η δολοφονία του οποίου συντάραξε τον κόσμο, δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μέχρι τώρα εκτελεσθέντες