Latest News

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Ένα βραβείο για τη γαλάζια... τρύπα στο νερό!


Από τον Κύρο Παληκάρη

Στον Πειραιά συνηθίζεται να γίνεται καμία βράβευση σε εκδηλώσεις κοπής Βασιλόπιτας  στο πλαίσιο των δημοσίων σχέσεων του κάθε φορέα ή συλλόγου, αλλά δεν είναι λίγες φορές που χάνεται τελείως το νόημα ιδίως, όταν δίδεται ένα βραβείο για μια γαλάζια ...

τρύπα στο νερό !


Έτσι, δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης βραβεύτηκε από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων για τη συμβολή του Δήμου στη γαλάζια οικονομία, κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της Ένωσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ο Δήμος Πειραιά, βραβεύθηκε - λέει - από την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων ως ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος διαμόρφωσε μια τοπική στρατηγική στηριζόμενη στη γαλάζια οικονομία,  με πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ανάδειξη του Πειραιά σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο.  

Πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν από την γαλάζια οικονομία στον Πειραια ο,ε,ο;;

Η Δημοτική Αρχή Μώραλη πέρα από δηλώσεις, ανακοινώσεις, δελτία τύπου και συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις για τη χάραξη στρατηγικής στην γαλάζια οικονομία, δεν έχει να επιδείξει κάποιο ουσιαστικό πρακτικό αποτέλεσμα που να δικαιολογεί κάποιο βραβείο.
Για παράδειγμα, ποιες και πόσες νέες θέσεις εργασίας από τη γαλάζια οικονομία έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 4,5 χρόνια στην πόλη, όπου ακόμα συνεχίζουν να υπόσχονται ότι ΘΑ αναδείξουν το λιμάνι της Cosco σε Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο, ώστε να μπορέσει κανείς να δικαιολογήσει μια βράβευση;