H Laura Hall, μια 30χρονη Αυστραλέζα έπεσε θύμα ενός βίαιου κακοποιού από το Πακιστάν, ο οποίος την βίαζε επανειλημμένα και την κρατούσε κλειδωμένη μήνες σε...
άθλιες συνθήκες.
Περιγράφοντας τον την περιπέτειά της, στην εφημερίδα Daily Mail της Αυστραλίας, δήλωσε ότι υπήρξε θύμα ενός άνδρα που ονομάζεται Sajjad, ο οποίος της υποσχέθηκε μια πλούσια ζωή σε μια ισπανική βίλα στη Lahore.
Η ιστορία ξεκίνησε όταν συναντήθηκαν τυχαία για πρώτη φορά. Η Laura μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Notre Dam και είχε βρει μια αρκετά καλή θέση εργασίας, όταν γνώρισε μια γυναίκα από το Πακιστάν σε ένα τραίνο.
Εκείνη αμέσως προσφέρθηκε να της μάθει αγγλικά και με τον καιρό απέκτησε μεγάλη οικειότητα με αυτήν, αλλά και με την οικογένειά της, αφού συχνά της έφερναν δώρα και της έλεγαν πόσο την εκτιμούσαν.
Μια νύχτα η Laura μιλούσε με αυτή την οικογένεια μέσω Skype και τότε έγινε η πρώτη επαφή με τον Sajjad, ο οποίος της είπε ότι ήταν και αυτός δικηγόρος και δήλωνε μεγάλο ενδιαφέρον για την πορεία της, ενώ επιθυμούσε να την κάνει ευτυχισμένη.
Εκείνος ισχυριζόταν ότι κατείχε πέντε σπίτια και της έδειξε τα έγγραφα, τα οποία αποδείκνυαν την αγορά ενός σπιτιού στην Ισπανία, όπου η Laura θα μπορούσε να μείνει και να το διακοσμήσει όπως θέλει για να ξεπεράσει το πρόβλημά της.
Η Laura βαθιά κλονισμένη από όσα της συνέβαιναν αφέθηκε να πιστέψει τις υποσχέσεις του νεαρού, αφού η ιδέα μιας πιο άνετης και ανέμελης ζωής εφησύχαζε τις ανήσυχες σκέψεις της.
Το 2018 ο Sajjad προσκάλεσε τη Laura στο γάμο του αδερφού του στο Πακιστάν και εκείνη αμέσως άδραξε την ευκαιρία να τον γνωρίσει από κοντά.
Η τραγική πραγματικότητα που αντίκρισε όμως μόλις έφθασαν εκεί αμέσως προσγείωσε τις προσδοκίες της. «Το σπίτι δεν είχε καμία σχέση με τις φωτογραφίες… ζούσαν είκοσι άτομα σε σε πέντε υπνοδωμάτιο», δήλωσε η ίδια.
Μετά από λίγο καιρό ο Sajjad παραδέχτηκε ότι το σπίτι στην Ισπανία ήταν ένα ψέμα και δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι είναι.
Εκείνη την περίοδο άρχισε και η κακοποίηση. Ο Πακιστανός την βίασε για πρώτη φορά και ο αδερφός του αποπειράθηκε πολλές φορές να τη βιάσει επίσης . Μάλιστα, την περιόρισαν και δεν της παρείχαν ούτε τα βασικά προϊόντα υγιεινής, απαραίτητα στις γυναίκες, ενώ συχνά την άφηναν χωρίς φαγητό, πολλές φορές και για πάνω από δέκα ώρες.
Η Laura αρνήθηκε επανειλημμένα να τον παντρευτεί και δεν δεχόταν να προσηλυτιστεί στο Ισλάμ, γεγονος που εξαγρίωνε τους κακοποιούς της.
Διαβάστε: Σενάριο Νάρβα: Οι φόβοι του NATO και η πόλη-επίκεντρο ενός πολέμου με τη Ρωσία
Οι σκηνές που περιγράφει η νεαρή τότε ήταν σοκαριστικές. Μια φορά την περίμεναν μετά το μπάνιο και την έβαλαν να καθίσει γυμνή με τα πόδια της ανοιγμένα για να την παρακολουθήσουν.Σε μια άλλη περίπτωση ήταν πολύ άρρωστη και αντί να την βοηθήσουν γέλαγαν, ενώ προσπάθησαν ακομά και να τη βιάσουν όταν έκανε εμετό.
Η βίζα της έληξε μετά από 30 ημέρες και ο Sajjad της υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να ανανεωθεί, ωστόσο μέχρι τότε δεν μπορούσε να βγει από το σπίτι για να μη τη συλλάβουν.
Τότε εκείνη προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πρεσβεία της Αυστραλίας, αφού ήλπισε ότι οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση θα προκαλούσαν την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων φορέων.
Αντ’ αυτού τις παρείχαν μόνο περιορισμένες πληροφορίες, λέγοντάς της να βρει ένα ασφαλές μέρος, όμως φοβήθηκε να πάει στην αστυνομία με ληγμένη βίζα.
Μια ημέρα o Sajjad απείλησε πως θα την καταστρέψει και εκείνη κλειδώθηκε στο δωμάτιό της. Εκείνο όμως που αγνοούσε ο Πακιστανός είναι ότι η Laura είχε έλθει σε επαφή με τον Dr Kaiser Rafiq, αρχηγό μια υψηλόβαθμης λέσχης αξιωματικών, διπλωματών και επιχειρηματιών.
Ο Rafiq έφτασε σπίτι του και ο Sajjad παρακάλεσε την Laura να πει ότι είναι καλά. Τότε ο πρώτος παρενέβη και την πήρε μαζί του στο πλησίον αστυνομικό τμήμα.
Διαβάστε: Πέντε Λόγοι Γιατί Η Αμερικανική Εκστρατεία Κατά της Βενεζουέλας Μπορεί να Ναυαγήσει
Οι αρχές την άφησαν στον Rafiq, ο οποίος της επέτρεψε να μείνει στη λέσχη του για δύο εβδομάδες. Τότε η Laura πήγε να μείνει στο σπίτι του Rafi, ενός άνδρα που γνώρισε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάλι.
Οι δύο τους φοβούμενοι τη ληγμένη βίζα πήγαν στο Ισλαμαμπάντ, όπου ήταν τα γραφεία του Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά από πολλά προβλήματα τελικά της επέβαλαν πρόστιμα 400 δολαρίων και της ζήτησαν να φύγει εντός 10 ημερών.
Εκείνη φυσικά δεν είχε χρήματα για να αγοράσει εισιτήριο σε τέτοια πτήση, οπότε κατέφυγε ξανά στην πρεσβεία.
Η πρεσβεία την απογοήτευσε για μια ακόμη φορά και χωρίς να έχει άλλη διέξοδο η ίδια έκανε λογαριασμό στο GoFundMe, μια ιστοσελίδα όπως μπορεί κανείς να συγκεντρώσει χρήματα για κάποιον σκοπό και ύστερα επικονώνησε με την Ένωση Χριστιανών Βρετανών Πακιστανών/
Ο επικεφαλής της Ένωση, Wilson Chowdry, απάντησε στις εκκλήσεις της, και ο οργανισμός πλήρωσε το πρόστιμο και κανόνισε την ασφαλή διαφυγή της από τη χώρα πίσω στην Αυστραλία, ασκώντας κριτική στην αντίδραση των Αυστραλιανών.
Και κάπως έτσι έληξε η τρομερή ιστορία της Αυστραλιανής, η οποία προσπάθησε να βρει τον έρωτα μέσω διαδικτύου στο μακρινό Πακιστάν, κι όμως κατέληξε θύμα των πιο βίαιων και απάνθρωπων ενστίκτων.