Latest News

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Συνελήφθησαν στα σύνορα Έλληνας στρατιωτικός και Άγγλος υπάλληλος ΜΚΟ

Υπαξιωματικός του ελληνικού στρατού και Άγγλος μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα συνελήφθησαν...
χθες σε ζώνη προκάλυψης στον Έβρο. Και οι δύο εντοπίστηκαν να φωτογραφίζουν διάφορα σημεία της μεθορίου, μεταξύ των οποίων και μία στρατιωτική σκοπιά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 29χρονος Έλληνας στρατιωτικός και ο 25χρονος Άγγλος εντοπίστηκαν να κινούνται στη Νέα Βύσσα Έβρου, σε χώρο όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία χωρίς άδεια επειδή είναι στρατιωτική αμυντική ζώνη (ΖΑΠ). Στην έρευνα που έγινε βρέθηκαν οι φωτογραφίες που είχαν τραβήξει, μεταξύ των οποίων και της στρατιωτικής εγκατάστασης.
Το γεγονός δεν φαίνεται να προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις διωκτικές αρχές, καθώς η μη κυβερνητική οργάνωση στην οποία απασχολούταν ο Άγγλος συνεργάστηκε στο παρελθόν με τη μονάδα του στρατιωτικού και στο πλαίσιο αυτό ήρθαν σε επικοινωνία και κινήθηκαν στην αμυντική ζώνη. 
Ο Έλληνας υπαξιωματικός υπηρετεί σε μονάδα της Ημαθίας, ενώ μαζί του συνελήφθη και ένας Άγγλος υπήκοος.Εκτιμάται ότι η υπόθεση σχετίζεται με παράνομη διακίνηση μεταναστών.
 Ωστόσο κάθε πτυχή της υπόθεσης εξετάζεται από την αστυνομία, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα Δευτέρα στον εισαγγελέα Ορεστιάδας