Latest News

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στο ΣΚΑΙ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κατά την  συνεδρίαση του πριν λίγη ώρα, ενέκρινε ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ///
ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση κατά του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού.»

Ο Σεραφείμ για το τρομοκρατικό χτύπημα στο ΣΚΑΙ

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Σεραφείμ καταδικάζουν απερίφραστα την βομβιστική επίθεση κατά του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» και της εφημερίδος «Η Καθημερινή». 
Τέτοιου είδους αποτρόπαιες ενέργειες καταφέρουν βαθύτατα πλήγματα έναντι της Δημοκρατίας και της ελευθερίας έκφρασης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.Σεραφείμ, στα ποιμαντικά όρια του οποίου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις που δέχθηκαν το τρομοκρατικό χτύπημα, προσεύχεται για την επούλωση των τραυμάτων που προκάλεσε η ενέργεια αυτή, η οποία στρέφεται κατά των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας γενικότερα και συμπαρίσταται στην δοκιμασία αυτή του Δημοσιογραφικού ομίλου ΣΚΑΪ.
Η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία και η δεοντολογική άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όχι μόνο δεν πλήττονται από τέτοια χτυπήματα, αλλά απεναντίας δυναμώνουν.
Απαιτείται εθνική ομοψυχία, απαιτείται παιδεία, απαιτείται σεβασμός, για να μπορέσουν να εκλείψουν τέτοιου είδους φαινόμενα και να ζήσουμε σε μια χώρα απόλυτα ελεύθερη και ουσιαστικά δημοκρατική.
Με τρόπο κατηγορηματικό και απόλυτο η δημοτική κίνηση «το Λιμάνι της Αγωνίας» καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. 
Αυτή η θρασύδειλη, τρομοκρατική ενέργεια με στόχο τη δημοκρατία και τον εκφοβισμό της κοινωνίας μας βρίσκει ενωμένους απέναντί της.
Η όποια πολιτική αντιπαράθεση οφείλει να διεξάγεται από όλα τα μέρη με ένα διάλογο στο πλαίσιο του πλουραλισμού, της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας.
Είναι χρέος όλων μας να προασπίσουμε και να διαφυλάξουμε αυτές τις αξίες, καθώς ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία και ο φασισμός δεν χωράνε στις ζωές μας.

Ο Κώστας Κατσαφάδος

Με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Η δημοκρατία ούτε τρομοκρατείται ούτε απειλείται. Η πολυφωνία δεν φιμώνεται, τα ΜΜΕ θα συνεχίσουν το έργο τους. Είμαι δίπλα σε όλους τους εργαζόμενους του ΣΚΑΙ, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στη δικαιοσύνη»
Τρομοκρατική Επίθεση στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΣΚΑΙ

Η επιλογή της βίας δεν χωρά στη Δημοκρατία. Η τρομοκρατική επίθεση στο ραδιοτηλεοπτικό
μέγαρο του ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα, όχι μόνον ως πράξη, αλλά επιπλέον και ως καταφανής προσπάθεια φίμωσης της πολυφωνίας και της ελευθερίας του λόγου. Η στοχοποίηση μέσων ενημέρωσης δεν στοχεύει παρά στον περιορισμό του δημοκρατικού διαλόγου και απαξιώνει την δυνατότητα των πολιτών να συμμετέχουν κριτικά σ’ αυτόν. Χρέος της πολιτείας αποτελεί η προστασία της ασφαλούς λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, των εργαζομένων σ’ αυτά, καθώς και η επισταμένη έρευνα για τον εντοπισμό όσων επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της.Με τιμή
Στέλιος Μανουσάκης
Δικηγόρος
Τέως Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά & Νήσων με το Κίνημα Αλλαγής

«Η Λαϊκή Ενοτητα καταδικάζει την βομβιστική επίθεση στον “ΣΚΑΙ”»
Η βομβιστική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ», είναι απόλυτα 
καταδικαστέα. Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθούν στην δημιουργία του κατάλληλου κλίματος 
για προοδευτικές πολιτικές εξελίξεις στην χώρα. Αντιθέτως, βοηθούν 
αντικειμενικά εκείνες τις δυνάμεις, που επιδιώκουν να δημιουργηθεί κλίμα 
φόβου και παθητικότητας στο λαό κι ενίσχυσης του αυταρχισμού και της 
καταστολής σε βάρος των λαϊκών αγώνων.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απόλυτα  καταδικαστέα η εγκληματική βομβιστική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΙ
Το Πράσινο Κίνημα καταδικάζει την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση εναντίον του  Σκάι, που είναι χτύπημα στην πολυφωνία, την ενημέρωση και ευρύτερα στην έννοια της  Δημοκρατίας. Κάθε τρομοκρατική επίθεση αξίζει την καταδίκη της κοινωνίας αλλά ακόμη περισσότερο όταν έχει ως στόχο  να πλήξει μέσο Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο Κώστα Καλογράνης, Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, δηλώνει: «Εγώ προσωπικά, τόσο  με την ιδιότητά μου ως συμπροέδρου του Πράσινου Κινήματος αλλά και ως δημοσιογράφου,   καθώς και όλα τα στελέχη του Πράσινου Κινήματος, καταδικάζουμε την εγκληματική τρομοκρατική επίθεση κι εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους, τους εργαζομένους και τη διοίκηση  του Ομίλου Σκάι. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάκαμψη και ομαλή επιστροφή στις επάλξεις της πλουραστικής ενημέρωσης. Ενώνουμε τη φωνή μας, με όλα τα πολιτικά κόμματα και την κοινωνία, ώστε οι Αστυνομικές Αρχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να  ολοκληρώσουν άμεσα τις έρευνες, για να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ