Latest News

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Βίντεο-ντοκουμέντο: Αστυνομικός με πιστόλι εναντίον «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία

Σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε από τις διαδηλώσεις του Σαββάτου όταν αστυνομικός τράβηξε πιστόλι απέναντι σε διαδηλωτές. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» συνεχίζονται σε όλη τη Γαλλία. Παρά τη μείωση των αριθμών των διαδηλωτών, δεν λείπουν η ένταση και οι οδομαχίες με την Αστυνομία. 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τρεις αστυνομικοί με μηχανές βρέθηκαν απομονωμένοι μπροστά σε πλήθος διαδηλωτών. Ο ένας από αυτούς τράβηξε πιστόλι (φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο) χωρίς, ευτυχώς, να χρησιμοποιήσει το όπλο του. Η κίνησή του όμως που εξόργισε τους διαδηλωτές. Μετά από σύντομη οδομαχία, οι αστυνομικοί τράπηκαν σε φυγή, ενώ διαδηλωτές τους ακολούθησαν για λίγο, πετώντας αντικείμενα προς το μέρος τους.
Στις κινητοποιήσεις των «κίτρινων γιλέκων», σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, συμμετείχαν 38.600 άνθρωποι σε ολόκληρη τη Γαλλία, στις 18.00 τοπική ώρα του Σαββάτου, έναντι 66.000 το περασμένο Σάββατο την ίδια ώρα.
220 διαδηλωτές προσήχθησαν από τις αρχές σε ολόκληρη τη χώρα και 81 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Οι περισσότεροι από αυτούς στο Παρίσι, όπου η Αστυνομία προσήγαγε 179 ανθρώπους, ενώ 36 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση.
Διαδηλώσεις έγιναν και από την ισπανική πλευρά των γαλλο-ισπανικών συνόρων, ενώ τα «κίτρινα γιλέκα» έστησαν μπλόκα και στα σύνορα με την Γερμανία και την Ιταλία. Κάποια από τα χαρακτηριστικά πανό των διαδηλωτών ανέφεραν: «Ο βασιλιάς Μακρόν έδωσε ψίχουλα στους ζητιάνους» και «αρκετά με την περιφρόνηση».