Latest News

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Επιμένει στα περί «μακεδονικής γλώσσας» ο Ζάεφ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Λίγα 24ωρα μετά από όσα είπε στη Βουλή των Σκοπίων κάνοντας λόγο για εκμάθηση «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δεν έδειξε καμία διάθεση να υπαναχωρήσει από τις....
προκλητικές αναφορές.
Αυτή τη φορά το έκανε ανεβάζοντας ένα video στη σελίδα του στο Facebook όπου ο Ζόραν Ζάεφ λέει πως «είμαστε “Μακεδόνες” και μιλάμε “μακεδονική γλώσσα”. Κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ποτέ ξανά».
Στην εκδήλωση όπου μίλησε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε κι άλλα αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών. Είπε πως το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι μόνο ένας γεωγραφικός προσδιορισμός και πως «όπως ποτέ άλλοτε, η “μακεδονική” ταυτότητα και η “μακεδονική γλώσσα” προστατεύονται».
Ο Ζόραν Ζάεφ κλήθηκε να απαντήσει και σε ερωτήσεις που του έκαναν πολίτες που βρίσκονταν στην εκδήλωση. Όταν του έθεσαν θέμα ταυτότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επιχείρησε να τους καθησυχάσει λέγοντας πως δεν πρέπει να ανησυχούν γιατί «στη Συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας”, του αυτοπροσδιορισμού μας».