Latest News

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

Μία σειρά από πορτραίτα κακοποιημένων γυναικών, καθώς και ένα μικρό, συγκλονιστικό και σκληρό βίντεο που αφυπνίζει κόσμο...
δημιούργησαν ο γραφίστας-φωτογράφος Μάνος Ευχετζής με την make up artist Ελένη Κοτσυφάκη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.
Στο ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό αυτό έργο «κακοποιήθηκαν» 12 διαφορετικές γυναίκες από την Κρήτη, διαφόρων ηλικιών, μεταξύ αυτών και η Τζένη Χειλουδάκη.
Στο δελτίο Τύπου της καμπάνιας αναφέρεται ότι: «Στην Ελλάδα η βία κατά των γυναικών ουδόλως φαίνεται να εξαλείφεται, εάν κρίνει κανείς από τον αριθμό και μόνο των περιστατικών που χειρίστηκε ο Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα στοιχεία δείχνουν ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, ενώ το 80% των θυμάτων εμπορίας στην ΕΕ είναι γυναίκες.
Μία στις τρεις γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της.
Μία στις πέντε θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.
Το 40% με 50% των γυναικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας».
Σημειώνουν ακόμα ότι σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου, «είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών και επειδή δεν θέλουμε πια καμία γυναίκα να είναι μόνη και απροστάτευτη απέναντι στη βία γινόμαστε μια μεγάλη ομάδα, δημιουργούμε μέσο της εικόνας μία καμπάνια, επιδιώκοντας να προκαλέσουμε ηλεκτροσόκ. Να καταστήσουμε σαφές τι σημαίνει έμφυλη βία και ότι πρέπει να καταγγέλλεται».
  • Φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε ή να μοιραστείτε από τη σελίδα: https://youpic.com/photographer/ManosEfchetzis/
  • Φωτογραφίες μπορείτε επίσης να δείτε στη επίσημη σελίδα μας στο Facebook εδώ: https://bit.ly/2PQ2Kmy
  • To βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ: