Κλήσεις σε απολογία για κακουργήματα σε δέκα νέα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» θα αποστείλει ο ανακριτής που ...
χειρίζεται την δικογραφία, ο οποίος αναμένει την κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα αποφυλακιστεί ή όχι ο αρχηγός του φορέα, Αρτέμης Σώρρας.
Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση εξαπάτησης χιλιάδων πολιτών, προσέφυγε στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την αποφυλάκισή του, με βασικό ισχυρισμό πως δεν είναι ύποπτος φυγής, αφού «ως πολιτικός αρχηγός, δεν σκοπεύω να εξαφανιστώ από την Ελλάδα».
Ο Σώρρας που ήταν επί 15 μήνες καταζητούμενος, διεκδικεί με την αίτησή του προς το συμβούλιο την υπό όρους αποφυλάκισή του, πέντε μήνες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή του για αδικήματα που αφορούν, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη σε βάρος του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.
Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, που απολογούμενος είχε επαναλάβει ότι είναι κάτοχος ομολόγων αξίας 600 δισ. ευρώ, αδίκως έχει οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς έχει προσκομίσει στον ανακριτή στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητα του. Ισχυρίζεται επίσης ότι δεν είναι ύποπτος φυγής και ότι δεν εμφανίστηκε στις δικαστικές αρχές διότι επιδόθηκε σε λάθος διεύθυνση η κλήση του.
Αμέσως μετά την απόφαση του συμβουλίου για τον Σώρρα (όποτε θα επιστραφεί στον ανακριτή η δικογραφία) ο κύκλος των κατηγορουμένων για τις δραστηριότητες της «Ελλήνων Συνέλευσις» θα διευρυνθεί. Ο 1ος ειδικός ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, στην οποία είναι μέχρι σήμερα κατηγορούμενοι πλην του Σώρρα και άλλοι επτά συνεργάτες του, σύμφωνα με πληροφορίες θα αποστείλει κλήσεις σε απολογία προς 10 νέα πρόσωπα. Έτσι, ο κατάλογος των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, απόπειρα απάτης και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, θα περιλαμβάνει συνολικά 18 πρόσωπα.
Οι νέοι κατηγορούμενοι είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων αστικών εταιρειών-σωματείων, τα οποία φέρονται, είτε να ιδρύθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα, είτε να συνδέονται με αυτόν.