Latest News

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Τα 20 λεπτά του τρόμου για τη Μέρκελ! Το κωδικό σήμα 7600 και η έρευνα για δολιοφθορά!

Έρευνα για εγκληματική ενέργεια διέταξαν οι γερμανικές αρχές μετά τη σοβαρότατη βλάβη που παρουσίασε χθες το κυβερνητικό αεροπλάνο «Konrad Adenauer» στο οποίο...
επέβαινε η Άνγκελα Μέρκελ.
Οι πιλότοι του αεροσκάφους με την γερμανίδα καγκελάριο που είχε προορισμό την Αργεντινή, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των G20, εξέπεμψαν σήμα έκτακτης ανάγκης περίπου 20 λεπτά μετά την απογείωση από το Βερολίνο. Ο κυβερνήτης έστειλε τον κωδικό 7600 -έναν από τους τέσσερις ειδικούς αναγνωριστικούς κωδικούς που μπορούν να μεταδοθούν μέσω αναμεταδότη, δηλαδή με ραδιοσήμα, από το πλήρωμα του πιλοτηρίου έως τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Ο κώδικας 7600 από το Airbus, περιγράφεται συχνά από τους πιλότους ως «76 – χρειάζομαι ραδιόφωνο μου» ή «76 – δεν ακούω τίποτα». Έτσι είναι μια κλήση για βοήθεια από το πιλοτήριο ότι δεν υπάρχει καμία ασφαλής επαφή με την αεροπορική εταιρεία.
Ωστόσο τα προβλήματα δεν περιορίστηκαν στο ζήτημα της επικοινωνίας.  Όταν το A340 έφτασε στο αεροδρόμιο της Κολωνίας, οι πιλότοι αντιμετώπισαν άλλη μια δυσκολία, καθώς το αεροδρόμιο βρίσκεται υπό ανακατασκευή και μόνο ο μικρότερος από τους διαδρόμους ήταν διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή.
Το αεροσκάφος είναι μακρινών αποστάσεων έπρεπε να επιβραδύνει πολύ γρήγορα. Επειδή είχε καταναλώσει λίγη κηροζίνη από το Βερολίνο και δεν μπορούσε να ρίξει τα καύσιμα προσεγγίζοντας στην Κολωνία. Εξαιτίας αυτού, το σύστημα πέδησης υπερθερμάνθηκε – και η πυροσβεστική υπηρεσία έπρεπε να παρέμβει προληπτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, η συνολική κατάσταση ήταν τόσο σοβαρή που ο υπουργός Άμυνας Ουρσουλα φον ντερ Λαγεν ενημερώθηκε αμέσως μετά την βλάβη του ραδιοσυστήματος. Για αρκετές ώρες προσπάθησε, μεταξύ άλλων, να βρει ένα άλλο αεροσκάφος για την Καγκελάριο μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιριών. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν αεροπορικές εταιρείες που διέθεταν αεροσκάφη υπερατλαντικών πτήσεων με εξοπλισμό VIP στην ΕΕ.
Η Μέρκελ πέρασε τη νύχτα σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Εκεί δήλωσε για το περιστατικό: «Μπορώ να πω μετά τα γεγονότα, υπήρξε ένα σοβαρό πρόβλημα. Ευτυχώς, υπήρχε ένα εξαιρετικό πλήρωμα και ένας έμπειρος κυβερνήτης».