Latest News

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Πολιτικό «μπούλινγκ» σε ενεργούς πολίτες του Πειραιά - Πότε θα παραιτηθεί ο Δήμαρχος από το Δ.Σ. της COSCO

Από τον Κύρο Παληκάρη

Ένα απίστευτο πολιτικό «μπούλινγκ» δέχτηκαν οι ενεργοί πολίτες του Πειραιά στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης,  επειδή αντιδρούν στα σχέδια της ΟΛΠ ΑΕ  (COSCO) για επέκταση του προβλήτα της κρουαζιέρας...
στην Πειραϊκή.

Φανερά ενοχλημένος ο απερχόμενος Δήμαρχος, διορισμένο μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΠ ΑΕ,  Γιάννης Μώραλης, εξαπέλυσε επίθεση κατά των ενεργών πολιτών, ανεξαρτήτως κομμάτων που συμμετείχαν στην πρόσφατη  κινητοποίηση με μοναδικό αίτημα : "Όχι λιμάνι στην Πειραϊκή"  (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)
Ο Γιάννης Μώραλης μπορεί να μην καταδέχτηκε να παραστεί στη συγκέντρωση των κατοίκων, καθώς όπως είπε, "έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε στο Δήμο Πειραιά", ωστόσο δεν παρέλειψε να στείλει ως απεσταλμένο του τον πρόεδρο της Κοινότητας,  ο οποίος φαίνεται πως του μετέφερε όσα έλεγαν οι κάτοικοι για την αντιφατική στάση στο συγκεκριμένο θέμα. 
(Στην αρχή τους απαξίωσε, μετά τους έκανε επίθεση φιλίας και τους έκλεινε ραντεβού και τώρα  επιδόθηκε σε πολιτικό «μπούλινγκ»
Μιλώντας από το βήμα του Δ.Σ. απουσία των εκπροσώπων των κατοίκων ο Δήμαρχος επιχείρησε να απαξιώσει ξανά τον αγώνα, αλλά και τους κατοίκους που τους χαρακτήρισε πολιτικά ετερόκλητους! 
(Κάτι σαν τον συνδυασμό του "Πειραιά Νικητής", δηλαδή;)
Τους κατηγόρησε για άγνοια ("δεν γνωρίζουν το θέμα") και σκοπιμότητα ("προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο"), διαδίδοντας "αναληθείς φαντασιώσεις". 
 Πότε θα παραιτηθεί ο Δήμαρχος από το Δ.Σ. της COSCO
Εκείνο όμως που φαίνεται ότι ενόχλησε περισσότερο από όλα ήταν ότι κάποιοι από τους ομιλητές της συγκέντρωσης έθεσαν θέμα παραίτησης του Δημάρχου από το Δ.Σ. της COSCO αφήνοντας αιχμές για την αντιφατική στάση του, λόγω της διπλής ασυμβίβαστης ιδιότητας του. 
Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο Γιάννης Μώραλης έλεγε σε έντονο ύψος ότι οι κάτοικοι θα έπρεπε να ασκούν ανάλογη κριτική και σε όσους βουλευτές ψήφισαν την σύμβαση πώλησης, αν και αυτοί δεν αμείβονται με παχυλή αντιμισθία από την COSCO. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μπορεί να δώσει την αμοιβή του ως μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό, αλλά μάλλον δεν έπεισε κανέναν, αφού κάτι τέτοιο δεν το έχει πράξει έως τώρα...


Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε όλο το κείμενο 

από το Λιμάνι φιλικό στην πόλη! /City-friendly port!
που θέτει ευθέως θέμα παραίτησης του Δημάρχου

"ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ COSCO;
Αν είναι δυνατόν! Ο Δήμαρχος δηλώνει ότι περιμένει ακόμα αντίγραφα της ΣΜΠΕ και της Κυκλοφοριακής Μελέτης που η COSCO υπέβαλε στην ΕΣΑΛ πριν σχεδόν δύο μήνες!
Κι ας έχει και τα μέσα με την COSCO, στης οποίας το Δ.Σ. τον διόρισε ως πρόσωπο (όχι ex officio ως Δήμαρχο Πειραιά) το γνωστό κρατικό ΤΑΙΠΕΔ, ως τοποτηρητή των συμφερόντων του!

Αλήθεια, πότε θα αντιληφθεί ο Δήμαρχος το διπλό ασυμβίβαστο του ρόλου του ως Δημάρχου του Πειραιά με τον ρόλο του μέλους του Δ.Σ. της COSCO η οποία εκμεταλλεύεται το λιμάνι της πόλης για δικό της επιχειρηματικό όφελος, αλλά και αυτόν του τοποτηρητή του κρατικού ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο ως γνωστόν έχει τη δική του ατζέντα και αποστολή; Η σύγκρουση συμφερόντων τόσο με την COSCO, όσο και με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι πασιφανής, άρα ο Δήμαρχος δεν έχει άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί από το Δ.Σ. της COSCO και την παχυλή αντιμισθία της θέσης αυτής. Ο Δήμαρχος δεν πρέπει μόνο να είναι, αλλά και να φαίνεται ότι είναι, ταγμένος αποκλειστικά στην υπηρεσία του Πειραϊκού λαού που τον εξέλεξε και κανενός άλλου.

Όταν απαλλαγεί από τα "δεσμά" της COSCO και του ΤΑΙΠΕΔ, ελπίζουμε να αρθεί στο ύψος του ρόλου του Δημάρχου και μαζί με τους κατοίκους να υπερασπιστεί την πόλη του απέναντι στη λανθασμένη, παράλογη και καταστροφική αποφάση για νέο λιμάνι κρουαζιέρας που πάρθηκε χωρίς να ερωτηθούν οι κάτοικοι, ούτε καν οι εκπρόσωποι της κρουαζιέρας που δηλώνουν ότι δεν το χρειάζονται, γιατί ο Πειραιάς είναι ήδη κορεσμένος. Στις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μιας πόλης, όταν διακυβεύεται η κακοποίηση της πόλης και η ραγδαία υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων, χρειαζόμαστε έναν Δήμαρχο με συναίσθηση της υψηλής αποστολής του, ο οποίος, μαζί με τους πολίτες, θα ορθώσει με γενναιότητα το ανάστημά του απέναντι στην Κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ, την COSCO, το εργολαβικό λόμπι και σε όποια άλλα συμφέροντα πιέζουν να γίνει ένα εντελώς άχρηστο έργο σε βάρος της πόλης του. Όλοι, ιδιαίτερα οι ηγέτες, κρίνονται από όσα κάνουν ή δεν κάνουν στα δύσκολα - και σε λίγους μήνες θα κληθούμε να εκφράσουμε την κρίση μας με την ψήφο μας..."