Latest News

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Πόσα εκατομμύρια "τσίμπησε" η ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) από τον Δήμο Πειραιά

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μπορεί κάποιοι από τη Δημοτική Αρχή Μώραλη να πανηγυρίζουν πως "τσίμπησαν δύο εκατομμυριάκια ευρώ" από την ΟΛΠ ΑΕ (COSCO), ωστόσο αποκαλύφθηκε ότι ...
επέστρεψαν περί 4,5 εκατομμύρια από τα συνολικά 6,4 εκατομμύρια ευρώ που είχαν μπει στα τα ταμεία του Δήμου Πειραιά για δημοτικά τέλη προηγούμενων ετών!

Η αποκάλυψη έγινε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά μετά από ερώτηση σχετικά με τα χρήματα που είχαν εισπράξει από την ΟΛΠ ΑΕ για την επιβολή δημοτικών τελών παρελθόντων ετών.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά δημόσια, ο Δήμος Πειραιά έχασε τα δικαστήρια με την ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) και ήδη αναγκάστηκε να επιστρέψει τα πρώτα 4,5 εκατ, ευρώ ύστερα από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το υπόλοιπο ποσόν που αφορά διαφορετικά έτη.
Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, αν ο Δήμος Πειραιά επιχειρήσει να διεκδικήσει ή να επιβάλλει δημοτικά τέλη στην ΟΛΠ ΑΕ (COSCO), τότε χάνει το δικαίωμα να εισπράξει το ποσοστό που του αναλογεί από το 3,5% των εσόδων της εταιρείας προς τους παραλιακούς Δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης.

@ Με απλά λόγια,  η Δημοτική Αρχή Μώραλη πανηγυρίζει ότι "τσίμπησε" 2 εκατομμύρια ευρώ και η ΟΛΠ ΑΕ (COSCO)  "γλεντάει" με 6,4 εκατομμύρια ευρώ που πήρε πίσω από τον Δήμο Πειραιά. 
Μιλάμε για πανηγύρια και γλέντια με τους Κινέζους...