Latest News

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΣΕΡΡΕΣ: Νέες καταγγελίες για τον καθηγητή των ΤΕΙ

Μετά τη σύλληψη του καθηγητή των ΤΕΙ στις Σέρρες άνοιξαν στόματα που...
έμεναν κλειστά από φόβο. 

Φοιτητές, φοιτήτριες αλλά και γονείς που καλούνταν να πληρώσουν για να ξεμπερδέψουν από εκείνον, λύνουν τη σιωπή τους και αποκαλύπτουν.
Ο «φακελάκης» όπως ήταν το παρατσούκλι του 59χρονου καθηγητή, ακολουθούσε πάντα την ίδια μεθοδολογία. Για να περάσει κανείς το μάθημά του, είτε έπρεπε να πληρώσει, είτε να δουλεύει δωρεάν σε φροντιστήριο συμφερόντων του, είτε – αν μιλούσαμε για φοιτήτρια – να καταλήξει στο κρεβάτι του.
Μάλιστα το «φακελάκι» το έπαιρνε συγκεκαλυμμένα, καθώς είχε ως συνεργούς δυο καθηγητές σε φροντιστήρια, ο ένας ιδιοκτήτης, προκειμένου να κατευθύνει προς τους «συνεργάτες» του, τους φοιτητές που είχε φροντίσει να αποτύχουν στο μάθημά του και έτσι να μοιράζονται τα ποσά.
Πατέρας φοιτήτριας: Του έδωσα 2.250 ευρώ από τη σύνταξη
Πατέρας φοιτήτριας που έπεσε στα δίχτυα του καθηγητή μίλησε στο newsit.gr. O 59χρονος καταγγέλλει ότι έκοβε την κοπέλα συνεχώς σε 9 μαθήματα και έτσι ο ίδιος κλήθηκε να πληρώσει. Αν και συνταξιούχος, κατάφερε να βρει τα 2.250 ευρώ που ζητούσε ο κύριος «φακελάκης» και του τα έδωσε.
«Μετά το παιδί μου θα περνούσε και λευκή κόλλα να έδινε. Ο καθηγητής της είχε προτείνει να βγούνε πριν του δώσει τα χρήματα αλλά το παιδί μου αρνήθηκε. Στη συνέχεια την έκοβε συνεχώς. Έπρεπε να πληρώσουμε και αυτό ήταν κοινό μυστικό».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός απασχολεί τις αρχές και την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμπεριφορά του απέναντι στους φοιτητές. Πριν από χρόνια φέρεται να είχε απομακρυνθεί από το ΤΕΙ Σίνδου μετά από φήμες για σεξουαλική παρενόχληση σπουδαστριών. Βρήκε δουλειά στο ΤΕΙ Σερρών, όπου το 2015 τού έγινε έγγραφη επίπληξη μετά από καταγγελία ότι ζητούσε «ανταλλάγματα» από φοιτητές για να τους περνάει στο μάθημά του.