Latest News

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΓΕΕΘΑ για Μητρετώδη και Κουκλατζή: Κανένας δεν έχει παραπεμφθεί στο στρατοδικείο

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) με ανακοίνωση του γνωστοποίησε πως η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που
αφορά στο περιστατικό στην περιοχή του Έβρου με τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη είναι σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ουδείς έχει παραπεμφθεί στο στρατοδικείο. Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση καθώς από εχθές έχουν μεταδοθεί ρεπορτάζ, όπως στο κανάλι Open, τα οποία ανέφεραν ότι η υπόθεση των δύο στρατιωτικών έχει πάρει τον «δρόμο» για το στρατοδικείο και στις επόμενες ώρες θα λάβουν το κατηγορητήριο σχετικά με τις συνθήκες σύλληψής τους από τουρκική στρατοχωροφυλακή τον περασμένο Μάρτιο.
Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του συγκεκριμένου καναλιού και συγκεκριμένα στο δελτίο ειδήσεων, «αναφέρθηκε ότι το ίδιο έγγραφο θα κοινοποιηθεί και σε ανωτέρους τους σε ένα κατηγορητήριο θα είναι βαρύ και θα περιλαμβάνει δέκα άτομα, τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν αρχικά εγγράφως και μετά στο στρατοδικείο, όσον αφορά στα λάθη και τις παραλείψεις του συμβάντος που οδήγησε στη σύλληψη των δυο στρατιωτικών».