Latest News

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

«Τρέμει» η γη στην Ζάκυνθο – Έξω από τα σπίτια τους παρέμειναν οι κάτοικοι

Περισσότεροι από 60 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Ζάκυνθο από την ώρα του μεγάλου σεισμού των 6.6 Ρίχτερ...
σύμφωνα με το Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Κατά την διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν 8 νέες σεισμικές δονήσεις εντάσεως από 4 έως 4,8 Ρίχτερ. Μάλιστα, πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους, καθώς οι σεισμολόγοι αναμένουν ισχυρό μετασεισμό, ο οποίος μπορεί να φτάσει τα 5,7 – 5,8 Ρίχτερ.
Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, έπειτα από συνεδρίαση, κήρυξε το νησί σε κατάσταση πλήρους επιφυλακής. Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας ανέφερε ότι προβλέπεται να υπάρξει πλούσια μετασεισμική ακολουθία, η οποία θα περιλαμβάνει σχετικά μικρούς σεισμούς, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί σεισμός της τάξης των  5,7 – 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), στην Ζάκυνθο, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία θα καταφθάσουν επιστήμονες και τεχνικοί, οι οποίοι θα εγκαταστήσουν δίκτυα φορητών σεισμογράφων, με στόχο τη λεπτομερή και πλήρη καταγραφή της μετασεισμικής δραστηριότητας.
Στο μεταξύ, την ματαίωση της μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου αποφάσισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Eλευθέριος Νιοτόπουλος.