Latest News

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Ιδού το "τρίγωνο του διαβόλου" της τραγωδίας (ΕΙΚΟΝΑ)

Δημιούργησαν ένα πραγματικό «τρίγωνο του διαβόλου» και σκόρπισαν τον θάνατο στην πύρινη λαίλαπα που έπληξε την...
Ανατολική Αττική.



Νάσος Χατζητσάκος*

Δημιούργησαν ένα πραγματικό «τρίγωνο του διαβόλου».

Αυτοί οι οποίοι έκλεισαν τη λεωφ. Μαραθώνος τόσο στα φανάρια της Ραφήνας (κατεύθυνση προς Ν. Μάκρη) όσο και από τη λεωφ. Διονύσου και τον Σχινιά (κατεύθυνση προς Αθήνα) και έστελναν τα αυτοκίνητα (ακόμη και όσα έφταναν με καράβια στο λιμάνι της Ραφήνας!) πολύ πριν τις 7 το απόγευμα να συνεχίσουν την πορεία τους, τόσο από τη μια όσο από την άλλη κατεύθυνση, μέσω της παραλιακής οδού, της «λεωφόρου» Ποσειδώνος (ενός δρόμου - «παρωδία» που σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει χώρος να περάσει ούτε 1,5 αυτοκίνητο) φέρουν πρωτοφανείς εγκληματικές ευθύνες για τη νέα εθνική τραγωδία (πολιτικοί αρμόδιοι και οι έχοντες την ευθύνη ανώτατοι παράγοντες του αποδιοργανωμένου κρατικού μηχανισμού, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται).
Δημιούργησαν ένα πραγματικό «τρίγωνο του διαβόλου».
Χωρίς να υπολογίσουν, ως όφειλαν ότι μπορούσε ο αέρας να «γυρίσει» (όπως και έγινε) εγκλώβισαν χιλιάδες ανθρώπους σε μια περιοχή έτσι και αλλιώς «αμαρτωλή» εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών (αυθαίρετα παντού μέσα σε πευκοδάσος, με κλειστές σχεδόν όλες τις εξόδους προς τη θάλασσα από παράνομους μαντρότοιχους ξενοδοχείων και μεγάλων κατοικιών) με αποτέλεσμα ήδη να θρηνούμε σήμερα δεκάδες νεκρούς (παιδιά, μανάδες, ολόκληρες οικογένειες).
Οι παραιτήσεις τους είναι το λιγότερο!
Οφείλουμε να αναζητήσουμε ευθύνες μέχρι τέλους και φυσικά, την επομένη, ως κοινωνία να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Να βάλουμε ένα τέλος στην επικρατούσα εδώ και 40 χρόνια λογική του «ωχαδερφισμού». Να μην θρηνήσουμε ξανά τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους συγγενείς μας.
Φωτογραφία του Νάσος Χατζητσάκος.

* Ο Νάσος Χατζητσάκος είναι φίλος δημοσιογράφος