Latest News

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

"Διαζύγιο" Σταύρου Θεοδωράκη και Φώφη Γεννηματά - «Χωρίζουν» και επίσημα Ποτάμι και Κίνημα Αλλαγής

Με 97 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε η αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής στη συνεδρίαση του ...
ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου (ΜΕΣΥΑ) του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Κατά της εισήγησης για την αποχώρηση ψήφισαν 16 στελέχη, ενώ πέντε ψήφισαν «λευκό».
Η εισήγηση που είχαν κάνει ο Μίλτος Κύρκος και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου αποσύρθηκε και δεν τέθηκε σε ψηφοφορία.


Θεοδωράκης: Σημαία ενός παλιομοδίτικου κόμματος υψώθηκε στο Κίνημα Αλλαγής 

Επίθεση στις πολιτικές επιλογές του Κινήματος Αλλαγής έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Μεγάλης Συνέλευσης Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού. 
Ειδικότερα, για το Κίνημα Αλλαγής ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε πως είχε «στο μυαλό του ένα νέο χώρο που θα είχε τα καλά όλων των δυνάμεων. ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Μεταρρυθμιστές, ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΜΑΡ, κινήσεις πολιτών, οικολόγοι…Σε μια θετική πρόσθεση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Οι τελευταίες μεγάλες αποφάσεις ελήφθησαν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας. Κάποιοι θεωρούν ότι τα προβλήματα στο Κίνημα Αλλαγής δημιουργούνται από τις διαφορετικές φωνές. Είναι λάθος. Αποφάσισαν, λοιπόν, εντελώς ξαφνικά και έξω από αυτά που είχαν συμφωνηθεί να μετατρέψουν το Πολιτικό Συμβούλιο σε συμβουλευτικό όργανο. Και καλούν την Κοινοβουλευτική μας ομάδα να ταυτιστεί απολύτως με την ΚΟ της ΔΗΣΥ. Αν δεχθούμε αυτά τα τελεσίγραφα, αυτό θα σημάνει την εγκατάλειψη των ριζοσπαστικών θέσεων του Ποταμιού, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στα δικαιώματα, στην οικονομία». 

Τέλος, σε ό,τι να έχει να κάνει με τις συνεργασίες του Ποταμιού ο ηγέτης του Κινήματος τόνισε πως «τα σενάρια που μας φέρνουν τον Μάρτιο σε συμφωνία με τον Μητσοτάκη και τον Ιούνιο σε συμφωνία με τον Τσίπρα είναι κατασκευασμένα και αποσκοπούν στη μείωση της επιρροής μας. Ειδικά αυτή την περίοδο, τους κυβερνητικούς προπαγανδιστές τους συμφέρει να λένε ότι οι δεξαμενές τους φτάνουν μέχρι το Ποτάμι. Ψέματα. Κάποιοι πάλι στη ΝΔ διαδίδουν ότι το Ποτάμι έφυγε αριστερά. Άρα το φιλελεύθερο κέντρο είναι δικό τους.  Ψέματα!
Και ορισμένοι μέσα στο Κίνημα Αλλαγής - για να δικαιολογήσουν την ανυποχώρητη στάση μας σε θέματα αρχών - την αποδίδουν σε μυστικές συμφωνίες. Ψέματα»