Latest News

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Twitter: Έρχεται μεγάλη αλλαγή - Τι αποκάλυψε ο «μυστικός« κώδικας

Μια τεράστια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι χρήστες μεταξύ τους φαίνεται ότι προωθεί το Twitter, όπως φαίνεται από...
ένα καλά κρυμμένο κομμάτι του κώδικά του.
Σύμφωνα με χρήστη του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, στον κώδικα της εφαρμογής για συσκευές Android «θαμμένο» μέσα στο σύνολο του προγράμματος βρίσκεται και ένα μεγάλο μυστικό.
Δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα των χρηστών να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλο τα οποία είναι «μυστικά», δηλαδή, πλήρως κρυπτογραφημένα.
Η νέα αυτή δυνατότητα ονομάζεται «Μυστικές Συνομιλίες» και θα παρέχει στους χρήστες του Twitter τη δυνατότητα να μιλούν σε περιβάλλον απόλυτης κρυπτογράφησης, σε αντίθεση με τα «Άμεσα Μηνύματα» που παρέχει σήμερα η εφαρμογή και δεν έχουν τέτοιο επίπεδο ασφαλείας και μυστικότητας.
Ακόμα δεν είναι γνωστό αν και πότε η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί, ωστόσο φαίνεται ότι αποτελεί πάγιο αίτημα των χρηστών του Twitter, ιδίως μετά από αντίστοιχες πρωτοβουλίες από άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό, πάντως, που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η απόλυτη από άκρου σε άκρο κρυπτογράφηση θα αφορά σε απευθείας μηνύματα και όχι σε tweets των χρηστών.