Latest News

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα στην Ελλάδα Live (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην Αθήνα προσγειώθηκε το αεροσκάφος του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλας..
.
Για την υποδοχή τους στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της προεδρίας Γιώργος Γεννηματάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό Τέρενς Κουίκ και η πρέσβειρα της Βρετανίας.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998. Είναι όμως η πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης.
lIVE ΟΙ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ
Αφού χαιρέτισαν τους επίσημους που τους υποδέχτηκαν, ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου και τη Δούκισσα της Κορνουάλης επιβιβάστηκαν στην ασημί BMW που τους περίμενε για να πάνε στο Σύνταγμα, όπου θα καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
Η πόρτα του αεροσκάφους άνοιξε και ο πρίγκιπας Κάρολος μαζί με τη σύζυγό του εμφανίστηκαν. Η Δούκισσα της Κορνουάλης εμφανίστηκε με λευκό φόρεμα ως το γόνατο, ο πρίγκιπας Κάρολος με κοστούμι και τα παράσημά του στο πέτο του!
Η ελληνική σημαία στο... παράθυρο
Περιμένει η πομπή
Προσγειώθηκαν
Το αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14:54. Όλοι περιμένουν την εμφάνιση του ζεύγους πλέον
Ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ βρίσκονται στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του, Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης για σήμερα Τετάρτη (09.05.2018)
– Σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14:50 και στη συνέχεια μετάβαση στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη για κατάθεση στεφάνου (15:20-15:30).
-Στις 15:35, θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τη σύζυγό του και θα παραμείνουν στο Προεδρικό Μέγαρο έως τις 16:10, οπότε αναμένεται και η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
– Στις 16:45 είναι προγραμματισμένη συνάντηση του πρίγκιπα της Ουαλίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
– Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (20:30).