Latest News

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Εκλογές ΝΟΔΕ Α' Πειραιώς: Πολύ φασαρία για το τίποτα

Από τον Κύρο Παληκάρη

Μπόλικη φασαρία  φαίνεται να κάνουν κάποιοι κάτω στο λιμάνι για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΟΔΕ Α' Πειραιώς...
και Νήσων.

Οι γαλάζιες εκλογές πέρασαν (και δεν ακούμπησαν) και ελάχιστοι ασχολήθηκαν στην τοπική κοινωνία, ενώ κινδυνεύουν να διχάσουν όσα μέλη του κόμματος πήραν μέρος στις διαδικασίες με τις πανηγυρικές αναλύσεις και εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα που αφορούν μόνο τους υποψήφιους.

Η αποχή και ο υποψήφιος

Στις εσωκομματικές εκλογές στην Α΄Πειραιώς και Νήσων είχαν δικαίωμα συμμετοχής περί τα 3.800 μέλη που είχαν πληρώσει οι ίδιοι (ή άλλοι) τα 12 ευρώ για την ανανέωση της εγγραφής τους.
Από αυτούς σχεδόν ένας στους τρεις δεν πήγε καν να ψηφίσει για την ανάδειξη του επόμενου πρόεδρου της ΝΟΔΕ Α΄ Πειραιώς και Νήσων. Σύμφωνα με έχουν γίνει γνωστά,  ψήφισαν γύρω στα 2.600 μέλη, ενώ υπήρχαν και καμιά 80 Νεοδημοκράτες που πήγαν κι έριξαν άκυρο ή λευκό.
Το απίστευτο είναι ότι ακόμη και υποψήφιος φέρεται πως δεν πήγε να ψηφίσει στις κάλπες, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα λέγονται πέριξ της πλατείας Κοραή! 
Πάντως αρκεί ο αριθμός όσων ψήφισαν σε σχέση με τον πληθυσμό της περιοχής για να καταλάβει πως οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Α' Πειραιώς και Νήσων δεν απασχόλησαν και ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της περιοχής.

Οι νικητές και οι χαμένοι

Αν και αυτού του είδους οι κομματικές εκλογικές διαδικασίες έχουν ένα καθαρά επικοινωνιακό στόχο να εμφανίσουν μια δυναμική του κόμματος με μαζική συμμετοχή των μελών και φίλων
 (συχνά τα νούμερα είναι παραφουσκωμένα) και ενότητος με υπερψήφιση ενός συνήθως μοναδικού υποψηφίου. Κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβη σε πολλές άλλες περιοχές με την προτροπή - επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά όχι στην Α' Πειραιώς και Νήσων που εμφανίστηκαν συνολικά  τρεις υποψήφιοι που κατηγορούσε ο ένας τον άλλον με διαρροές και ψιθύρους  στα όρια της λασπολογίας διχάζοντας τα μέλη της ΝΔ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Αυτό φάνηκε και στα αποτελέσματα στην κάλπη, όπου ο ένας υποψήφιος συγκέντρωσε σχεδόν τις μισές ψήφους και οι άλλοι δύο τις υπόλοιπες, ενώ οι περισσότερες τοπικές οργανώσεις δεν ελέγχονται από το νέο πρόεδρο της ΝΟΔΕ και τους υποστηρικτές του εντός και εκτός κόμματος, με δύο αντιμαχόμενες πλευρές να πανηγυρίζουν, αλλά με μεγάλη χαμένη τη Νέα Δημοκρατία, έχοντας ως δεδομένο ότι οι κομματικοί μηχανισμοί δεν έχουν πλέον την επιρροή που είχαν παλαιότερα...

@ Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εκλογές της ΝΔ στην Α' Πειραιώς και Νήσων φαίνεται να έκαναν πολύ φασαρία για το τίποτα!