Latest News

Σάββατο 5 Μαΐου 2018

17ο East Med Yacht Show: Η γιορτή του Yachting στη Μαρίνα Ζέας

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση 17ο East Med Yacht Show, για τον θαλάσσιο τουρισμό στη Μαρίνα Ζέας...
στον Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού  Αντώνης Στελλιάτος,  στην ομιλία του  επεσήμανε μεταξύ άλλων, πως κατά τη διάρκεια του 17ου EAST MED YACHT SHOW, οι επισκέπτες  θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν 60 επαγγελματικά σκάφη, ελληνικής σημαίας, όλων των κατηγοριών (catamaran, ιστιοπλοϊκά, ταχύπλοα μέχρι 24 μέτρα, mega yachts μέχρι 72 μέτρα),  καθώς και  τα εξαιρετικά ελληνικά πληρώματά τους και θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα 40 εκθετών.
Παράλληλα σημείωσε πως η φετινή χρονιά, όσον αφορά τις ναυλώσεις των ελληνικών επαγγελματικών σκαφών είναι μακράν η καλύτερη των τελευταίων δέκα χρόνων, καθώς υπάρχει μια αύξηση που ξεκινάει από 80% και φτάνει στο 100%, εξαρτωμένη από τον τύπο του σκάφους, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2017.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ υπογράμμισε: «Θέλουμε όλα τα σκάφη, παγκοσμίως, να έρθουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα μας, αλλά με έναν όρο: Νόμιμα και με ίσους όρους με τα Ελληνικά. Σ’ αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να οδηγήσουμε το Νομοθετικό Πλαίσιο, με παράλληλες συσκέψεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, την ΜΥΒΑ, την GYA και την Ένωση Πρακτόρων. Διότι η Ελλάδα μας είναι μοναδικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό και Yachting.
Ο Αντώνης Στελλιάτος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρχει συνεργασία όλων των φορέων, καθώς ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση. «Οι κολώνες της ελληνικής οικονομίας είναι δύο: ο Τουρισμός και η Ναυτιλία.  Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα μας Κέντρο του παγκόσμιου Yachting και να συνεισφέρει ξανά στην ελληνική οικονομία, όπως πριν το 2009. Δηλαδή με το 3,8% από το 18% που συνεισέφερε ο τουρισμός στο ΑΕΠ.  Όλοι μαζί μπορούμε να το πετύχουμε», τόνισε  ο Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ.
Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη και την Επιχειρηματικότητα Πέτρος Κόκκαλης μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος βρίσκεται σε ταξίδι στην Κίνα...

Η έκθεση «East Med Yacht Show», οργανώνεται  για τρίτη συνεχή χρονιά στη Μαρίνα Ζέα και θα διαρκέσει έως τις 6 Μαΐου 2018.