Latest News

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Μαφία του φαρμάκου: Πεντακόσιοι ιατροί σε 100 νοσοκομεία στο κύκλωμα

Περισσότεροι από 500 επίορκοι γιατροί και νοσηλευτές, σε περισσότερα από 100 νοσοκομεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, αφαίρεσαν κοντά στα 600.000 τεμάχια πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων, ζημιώνοντας το κράτος κατά...
14 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δικαστικές εκτιμήσεις, η έρευνα για την πλήρη εξάρθρωση της μαφίας του φαρμάκου βρίσκεται ακόμη στην αρχή, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί μόνο δύο γιατροί, τρεις νοσηλευτές οι οποίοι και προφυλακίστηκαν και έχει διαπιστωθεί η υπεξαίρεση αντικαρκινικών φαρμάκων μόνο από το Λαϊκό νοσοκομείο.
Η Οικονομική Αστυνομία, ο ΕΟΦ αλλά και οι «ράμπο της υγείας», ερευνούν τιμολόγια μέχρι αποθήκες και αποθέματα φαρμάκων, αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία που να «δένουν» τις καταγγελίες για ύπαρξη και νέου κυκλώματος, το οποίο δρούσε σε νοσοκομεία, κυρίως σε δύο μεγάλα, και φαρμακεία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές βρίσκονται κοντά στον εντοπισμό του εν λόγω κυκλώματος, που διακινεί παράνομα ακριβά φάρμακα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα Νέα Σελίδα μια περίεργη εξαφάνιση νεαρής γιατρού του Λαϊκού Νοσοκομείου και του συζύγου της, δημοσιογράφου, την Τετάρτη 9 Μαΐου, ενώ δηλαδή είχαν γίνει συλλήψεις μελών της «Μαφίας των Αντικαρκινικών», δίνει διαστάσεις θρίλερ στην υπόθεση.
Το νήμα ξετυλίγεται μια ημέρα πριν από την αναφορά που έκανε η ογκολόγος γιατρός Ελ. Γκ. του ίδιου νοσοκομείου, με την οποία αποκαλύπτει ότι εντόπισε 44 ακόμη πλαστές συνταγές ασθενών.
Η συγκεκριμένη γιατρός, που είναι καθηγήτρια στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απευθυνόμενη στον διοικητή του νοσοκομείου τον καλεί να διαβιβάσει τα στοιχεία το συντομότερο δυνατόν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή όταν ο διοικητής του νοσοκομείου ενημερώνει τις Αρχές πως μία γιατρός, που συνεπικουρούσε τη συγκεκριμένη ογκολόγο, εξαφανίστηκε την περασμένη Τετάρτη.
Η κοπέλα τελευταία φορά που εμφανίστηκε κανονικά στην υπηρεσία της στο νοσοκομείο ήταν η Τρίτη (8 Μαΐου). Η γιατρός παρακολουθούσε καθημερινά ασθενείς τόσο της γιατρού που έκανε την αναφορά, όσο και άλλων δύο γιατρών, ο ένας εκ των οποίων είναι επίσης ογκολόγος.
Μάλιστα, όπως είπε ο διοικητής, σε επικοινωνία που είχε με την οικογένειά της και συγκεκριμένα με τη μητέρα της, αυτή τον ενημέρωσε πως έχει ήδη δηλώσει στην αστυνομία την εξαφάνισή της, αλλά και την εξαφάνιση του συζύγου της. Στη τσάντα της γιατρού, την οποία παρέδωσε η ίδια η μητέρα της στους αρμόδιους, υπήρχε εκτός από τη δική της σφραγίδα και οι σφραγίδες δύο ακόμη γιατρών, με τους οποίους συνεργαζόταν, αλλά και τα βιβλιάρια δύο ασθενών.