Latest News

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Novartis: Μαύροι λογαριασμοί σε συγγενικά πρόσωπα πολιτικών

Μαύρους λογαριασμούς που συνδέονται με τη NOVARTIS και ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα πολιτικών ανακάλυψε...
το FBI.


Το καυτό υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια των Εισαγγελέων Διαφθοράς που διερευνούν το γιγαντιαίο σκάνδαλο και αναμένονται σύντομα καταιγιστικές εξελίξεις.
Οι πληροφορίες της «kontranews» μιλούν για καυτούς λογαριασμούς δύο συγγενικών προσώπων από τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα.
Μάλιστα σε μια περίπτωση τα μαύρα ταμεία της NOVARTIS εμφανίζουν ροή χρήματος και για την απόκτηση ακινήτου από συγγενικό πρόσωπο πολιτικού που εμπλέκεται στο σκάνδαλο.
Τα ίχνη του χρήματος είναι ανεξίτηλα στον κόσμο των υπολογιστών και οι εισαγγελικές αρχές φαίνεται πως βρίσκονται μπροστά σε σημαντικές αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Novartis. Εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα τα οποία ανασύρθηκαν και αποκρυπτογραφήθηκαν από τις την ειδική υπηρεσία της Ασφάλειας, βρίσκονται πλέον στα χέρια των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και ξετυλίγουν τον «μίτο» του σκανδάλου που έχει βαθιές ρίζες.
Τα έγγραφα αυτά προσέρχονται από τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν στην έφοδο των αρχών στην εταιρεία Novartis και συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα τα οποία έχουν τεθεί υπό έλεγχο από την επιτροπή της Βουλής, και σύντομα θα βρεθούν υπό την ασφυκτική διερεύνηση της Δικαιοσύνης.
Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές άλλων στελεχών της εταιρείας, όχι μόνο του πρώην αντιπροέδρου Κων/νου Φρουζή, και αποκαλύπτουν σημαντικές παραμέτρους της υπόθεσης οι οποίες σχετίζονται με πολιτικά πρόσωπα.
Τα στοιχεία αυτά (σκληροί δίσκοι, έγγραφα, μέιλ κλπ) βρίσκονταν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας, αποκωδικοποιήθηκαν και στάλθηκαν στους Εισαγγελείς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη.