Latest News

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

“Let's do it Greece”: Καθάρισαν τα βράχια στην Πειραϊκή! (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Από τον Κύρο Παληκάρη

Για τρίτη χρονιά στην πόλη πραγματοποιήθηκε σήμερα η εθελοντική περιβαλλοντική δράση  “Let's do it Greece” στον όρμο Αφροδίτης, στην Πειραϊκή, με την υποστήριξη του...
Δήμου Πειραιά. 
Από την δράση απουσίαζε ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, αλλά αυτό μάλλον δεν αποτελεί  πλέον είδηση.
Στην περιβαλλοντική δράση συμμετείχαν: οι Ακαδημίες Μπάσκετ και Βόλεϊ του Ολυμπιακού, από τα τμήματα υποδομών Βόλεϊ και Μπάσκετ του «Α.Ο.Φ. Πορφύρας» παιδιά από τον «Α.Π.Ο. Οδηγήτρια», ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά, το 5ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ο Όμιλος Ερετών, φοιτητές από τις Σχολές Ναυπηγών και Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π., από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, ενώ συμμετείχαν εθελοντικά(;) εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά.
Σημειώνεται ότι η περιβαλλοντική δράση στον Πειραιά είχε ως κεντρικό ζήτημα τη διάσωση των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών, αφού σύμφωνα με πρόγραμμα  της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, ενθαρρύνεται η καταστροφή τους. 
Η δράση συνοδεύτηκε από τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στην περιοχή, κάτι που δεν γίνεται όλες τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου με το πρόσχημα ότι ο χώρος ανήκει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που δεν επιτρέπει - λέει- να καθαρίσουν στα συνεργεία του Δήμου Πειραιά.
Αυτή είναι μεγάλη επιτυχία...

 Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και η μεγαλύτερη επιτυχία της δράσης“Let's do it Greece” , καθώς στελέχη από τη δημοτική αρχή Πειραιά είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.
Ο Πειραιάς δεν είναι καθαρός κι αυτό το βλέπουν καθημερινά όσοι κυκλοφορούν στους δρόμους και τις πλατείες. Η εικόνα σε πολλά σημεία στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης είναι τόσο άθλια που δίνει την εντύπωση της πλήρης εγκατάλειψης...