Latest News

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον ήρωα σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο - Κατέρρευσαν η σύζυγός και τα παιδιά του (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

H τελευταία πράξη στο δράμα που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα με τον θάνατο του ήρωα σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου γράφεται στο Μορφοβούνι Καρδίτσας...

όπου κατάγεται.  

Περίπου στις 12 έφτασε στον ιερό ναό του χωριού η σορός του άτυχου πιλότου, για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 

Εκεί βρίσκονται από νωρίς φίλοι και συγγενείς οι οποίοι έφτασαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου κρατώντας ένα λουλούδι στα χέρια τους για να αποχαιρετίσουν το γενναίο παλικάρι. Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας υπάρχουν δεκάδες στεφάνια. 

Λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι τελέστηκε τρισάγιο.  Η μητέρα της γυναίκας του δεν άντεξε και λύγισε. Λιποθύμισε και μεταφέρθηκε με φορείο από την εκκλησία σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία  τελέστηκε στις 2.00 το μεσημέρι. Στο χωριό, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες...



Αθάνατος», «Ήρωας» ακούστηκε και ακολούθησε το ένα παρατεταμένο χειροκρότημα. Μια ολόκληρη χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος. Ένα ολόκληρο χωριό αποχαιρέτισε το άξιο τέκνο του, που έπεσε υπηρετώντας την πατρίδα.
Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, δεν μπορούσαν και δεν ήθελαν να σταματήσουν τα δάκρυά τους. Η σύζυγός του και η μητέρα του, έπεσαν στο φέρετρό του λίγο πριν την ταφή. Δεν μπορούσαν να τον αποχωριστούν.
Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως θα ζούσαν χωρίς εκείνον.
Το χειρότημα διαρκές. Και «εκκωφαντικό». Η τελευταία τιμή σε έναν ήρωα. Την πομπή προς το νεκροταφείο του χωριού ακολούθησε πλήθος κόσμου.
Ανάμεσά τους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αντιπρόεδρός του Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. Οι ηγεσίες όλων των Σωμάτων του Στρατού. Παρόντες βουλευτές, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης, βουλευτές και παράγοντες της αυτοδιοίκησης.
Αφού έγινε η ταφή, πριν ψαλεί ο εθνικός ύμνος, άγημα της αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα.
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον δικό τους Γιώργο. Στεφάνι στον τάφο του ήρωα πιλότου κατέθεσαν εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου ο επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας, Γρ. Πρεζεράκος.

Στεφάνι κατέθεσε και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τους ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων.
Κατέρρευσε η σύζυγός του Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος. Η κραυγή της μητέρας του, Φωτεινής, όταν τελείωσε ο επικήδειος που εκφώνησε συνάδελφος και φίλος του, ήταν σπαρακτική. «Που αφήνεις τα παιδιά σου» φώναξε η χαροκαμμένη μάνα. Πως να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί το σπλάχνο της… Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο.
Κατέρρευσε, όπως ανέφερε η απεσταλμένη του Epsilon στην Καρδίτσα, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής.
Δεν άντεξε και λιποθύμησε. Χρειάστηκε να την πάρει φορείο για να τη μεταφέρει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που βρισκόταν στην εκκλησία για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Στο πλευρό τους όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο.
Εκεί είναι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν. Ραγίζει καρδιές το μήνυμα των δυο παιδιών του. «Μπαμπάκα μας, καμάρι μας, θα είσαι πάντα στην καρδιά μας».