Latest News

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Συρία : «Αποστολή εξετελέσθη» ή φιάσκο; Νέες αμερικανικές απειλές στον Άσαντ «αν φανεί ανόητος»


Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τις τρεις εγκαταστάσεις που...
επλήγησαν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία, ως απάντηση στους ρωσικούς ισχυρισμούς, ότι οι 71 από τους 103 πυραύλους που εξαπολύθηκαν αναχαιτίστηκαν από το συριακό καθεστώς.
Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν σχετίζονται με τη δημιουργία χημικών όπλων, που χρησιμοποίησε το καθεστώς Άσαντ στην Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Ποιος λέει την αλήθεια; «Αποστολή εξετελέσθη» ή φιάσκο;

«Αποστολή εξετελέσθη» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της αεροπορικής επίθεσης που εξαπέλυσαν χθες στη Συρία οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.
«Μια τέλεια εκτελεσθείσα επίθεση χθες το βράδυ. Ευχαριστώ τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σοφία τους και τη δύναμη του πολύτιμου στρατού τους. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αποστολή εξετελέσθη!» έγραψε ο Τραμπ.
«Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά συριακών στόχων, ήταν επιτυχείς και κατέστρεψαν κάθε στόχο που είχε εγκλωβιστεί» σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αμυντική εμπλοκή ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ήταν αναποτελεσματικά, σε μεγάλο βαθμό.
Την ίδια ώρα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωναν πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα πέτυχε την αναχαίτιση 71 από τους 103 πυραύλους που σφυροκόπησαν τη Συρία.
Νέες αμερικανικές απειλές στον Άσαντ «αν φανεί ανόητος»
Η Ρωσία δεν κατάφερε να υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε και στο οποίο καταδικάζονταν οι αεροπορικές επιθέσεις  που εξαπέλυσαν ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία στη Συρία, καθώς το κείμενο δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνται για την έγκρισή του.
Η Ρωσία, η Βολιβία και η Κίνα ψήφισαν υπέρ του σχεδίου, οκτώ χώρες το καταψήφισαν και τέσσερις απείχαν.
Πάντως έτοιμες για νέο χτύπημα στη Συρία δήλωσαν οι ΗΠΑ, μέσω της Αμερικανίδας Πρέσβειρας στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι «εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.