Latest News

Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Μπορείτε ή όχι να κάνετε μπάνιο στις παραλίες της Αττικής;

Τελικά μπορούμε να κάνουμε ή όχι μπάνιο στις ακτές της Αττικής;
Το ερώτημα αυτό είναι δύσκολο ν' απαντηθεί χωρίς να δοθούν στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία από τις μετρήσεις των νερών του Σαρωνικού.
Ωστόσο αρμόδιοι και μη δηλώνουν πως είναι πλέον ελεύθεροι οι επίδοξοι κολυμβητές να κάνουν μπάνιο στις θαλάσσιες περιοχές της Αττικής, που είχαν πληγεί από το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».
Η άρση της απαγόρευσης κολύμβησης υποστηρίζουν πως έγινε εφικτή μετά και την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, που αφορά στις ακτές της νότιας Σαλαμίνας (όρμος Λιμνιώνα, Σελήνια, Ακτή Θεμιστοκλέους» χωρίς όμως ν' αναφέρεται στο σύνολο των ακτών της Αττικής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνεται και τυπικά η κοινή προσπάθεια των Υπουργείων «Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής», «Περιβάλλοντος και Ενέργειας» και «Υγείας», Περιφέρειας Αττικής, Υπηρεσιών των αρμόδιων Δήμων, στελεχών Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., εταιρειών απορρύπανσης και ομάδων εθελοντών, για την πλήρη αποκατάσταση του θαλασσίου περιβάλλοντος και την ομαλή επαναφορά της κοινωνικής και οικονομικής ζωής των περιοχών που είχαν επηρεαστεί από τη θαλάσσια ρύπανση λόγω του ναυαγίου». (σ.σ. Τα ίδια έλεγε και λίγες ημέρες μετά το ναυάγιο που μαύρισε τον Σαρωνικό...)
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, στην περιοχή του παραλιακού μετώπου βρέθηκε κλιμάκιο για τη διενέργεια επιτόπιας αυτοψίας, ωστόσο  να θυμίσουμε πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είχε δώσει το πράσινο φως αμέσως μετά το ναυάγιο προκαλώντας αντιδράσεις με την προτροπή του για μπάνιο στις ακτές της Αττικής...
@ Καλό είναι να δημοσιοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία των μετρήσεων για την ποιότητα των νερών του Σαρωνικού, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες που μπορούν να κάνουν μπάνιο...