Latest News

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Παρόντες στη δίκη θα είναι οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη

Παρόντες στη δίκη θα είναι οι γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, που...
κρατούνται για τέταρτη ημέρα από τις τουρκικές αρχές.
Οι δύο Έλληνες θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για παραβίαση συνόρων και παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή.
Οι δύο στρατιωτικοί δεν αποδέχθηκαν την κατηγορία για κατασκοπεία.
«Αυτός που κάνει κατασκοπεία επιλέγει ο καιρός να είναι με χιόνια; Άλλωστε στο χιόνι φαίνονται τα ίχνη μας. Δεν καταλάβαμε καν πως περάσαμε στην τουρκική πλευρά» ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Αγγελος Μητρετώδης.
Όλη η προσοχή βρίσκεται στραμμένη στο αν θα υπάρξει παρέμβαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αυτό γιατί υπάρχουν εκτιμήσεις ότι μπορεί να συνδέσει με κάποιο τρόπο την εν λόγω υπόθεση με εκείνη των 8 Τούρκων που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα έπειτα από το πραξικόπημα και την έκδοση των οποίων ζητά με επιμονή η Άγκυρα.
Αν το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν επεκταθεί, τότε σύντομα θα λάβει τέλος η υπόθεση που τους αφορά. Όμως, αν προστεθεί και η κατηγορία για κατασκοπεία, κάτι που κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να συμβεί με παρέμβαση του Τούρκου προέδρου, τότε το ζήτημα θα περιπλακεί και η ένταση θα κλιμακωθεί μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.
Πάντως, κυβερνητικά στελέχη με δηλώσεις τους από τη στιγμή που συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απορρίπτουν κάθε σενάριο ανταλλαγής τους με τους 8 Τούρκους, ή σύνδεσης των δύο υποθέσεων.