Latest News

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος «πλυντήριο» της Novartis για μίζες σε πολιτικά πρόσωπα


Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ο οποίος στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από την εμπλοκή στη μεγάλη υπόθεση των εκβιασμών, φέρεται σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες, να έπαιρνε μεγάλα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis, τα οποία ξέπλενε για λογαριασμό πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά δεν ήταν δικά του, αφού ο ίδιος εμφανίζεται να κρατούσε ένα ποσοστό και να έδινε το υπόλοιπο σε συγκεκριμένους πολιτικούς. Τα στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν ίσως εκείνος που ξέπλενε μέσω των διαφημίσεων που έπαιρνε για τις εφημερίδες του το χρήμα που η Novartis ήθελε να μοιράσει σε πολιτικά πρόσωπα προκειμένου αυτά να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της.
Το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος σκοτώθηκε, λίγο πριν καταθέσει στον ανακριτή για την υπόθεση των εκβιασμών προκαλεί εν τω μεταξύ ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά. Είναι σαφές λοιπόν ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τις μαρτυρίες για την υπόθεση της Novartis χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για το κατά πόσον από ενδεχόμενη κατάθεσή του απειλούνταν ισχυρά πρόσωπα.
Ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος φέρεται να εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Novartis και να ήταν ο διαμεσολαβητής της μεταφοράς των χρημάτων ανάμεσα στην εταιρία και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
«Ο Μαυρίκος δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος. O αείμνηστος Μαυρίκος εισέπραττε χρήματα για διαφημιστικές καμπάνιες μεταξύ των οποίων και η NOVARTIS. Δεν θα έπαιρνε όμως ποτέ χρήματα για να τα δώσει σε άλλους. Δεν είχε αυτήν την ανάγκη» επισημαίνει ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Σύμφωνα με τα έγγραφα του FBI
«To 2013, ο Φρουζής ήθελε τον Μαυρίκο  να γίνει η επόμενη εταιρία ξεπλύματος χρήματος. Ο Μαυρίκος είχε εμπλακεί στο σχέδιο δωροδοκίας. Έβαλε διαφημιστικό χώρο σε ιστοσελίδες για τη Novartis. Ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ο Μαυρίκος είχε πρόσβαση σε 3  - 4 υπουργούς Υγείας».

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος στις 9 Ιουνίου του 2016 χάνει τη ζωή του μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητό του. Τότε οι υποψίες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά ήταν πολλές όπως και τα αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία σήμερα πέφτουν ξανά στο τραπέζι με το όνομα του εκδότη να εμπλέκεται στο σκάνδαλο Novartis.