Latest News

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Βουλή: Ο μαραθώνιος, τα «γαλλικά» και η ένταση στην υπόθεση Novartis

Ήταν πολλές οι στιγμές που ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής  αναφορικά με την υπόθεση Novartis...
Μια συζήτηση η  οποία έληξε με την ψηφοφορία τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπου αποφασίστηκε προανακριτή για 10 πολιτικά πρόσωπα.
Το θερμόμετρο ανέβηκε από νωρίς στα ύψη με τα «γαλλικά» της Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Τασίας Χριστοδουλοπούλου στον βουλευτή της ΝΔ κ. Χαράλαμπο Αθανασίου που ζητούσε να λάβει το λόγο για να τοποθετηθεί επί της διαδικασίας .Η ίδια βέβαια δεν παραδέχθηκε ότι το είπε και φυσικά δεν ανακάλεσε τις ύβρεις. Μάλιστα, η κα. Χριστοδουλοπούλου σε γραπτή δήλωση που διένειμε αργότερα χαρακτήρισε κατασκευασμένο το περιστατικό και υποστήριξε πως κάποιοι ενδεχομένως της την έχουν «στημένη».
Η ένταση συνεχίστηκε μετά την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με όσα είπε να προκαλούν την αντίδραση του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό να απαντήσει εάν θα δεχθεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν συνομιλίες με τους εισαγγελείς που διενεργούν την έρευνα.
Ένα ακόμη συμβάν που προκάλεσε αίσθηση ήταν όταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς πήρε το λόγο ,ωστόσο λίγη ώρα μετέπειτα η ομιλία προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, όταν ο τελευταίος ρώτησε τον πρώην πρωθυπουργό πόσο χρόνο χρειάζεται για να τελειώσει την ομιλία του.Παράλληλα, ένα άλλο περιστατικό που έλαβε χώρα κατά την ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν όταν ακούστηκε να λέει κάποιος από τα  έδρανα «το παραχέσατε».
Επεισόδιο σημειώθηκε και με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά τον οποίο διέκοψε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία όταν ο βουλευτής του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη είπε «έχετε δείξει πόσο αδίστακτοι είπε».