Latest News

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Κατάθεση-φωτιά για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη


«Μετά από ένα-δύο λεπτά άκουσα φωνές μέσα από το όχημά μου και είδα από τον καθρέφτη του οδηγού τον άνδρα με τα γένια να φωνάζει στη γυναίκα (Λαγούδη) με πολύ...
επιθετικό ύφος και τη γυναίκα να του λέει με απολογητικό ύφος να ηρεμήσει».
Το συγκεκριμένο απόσπασμα αποτελεί μέρος της κατάθεσης που έδωσε ένας αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. που από σύμπτωση, στις 24 Δεκεμβρίου 2017, έγινε αυτόπτης μάρτυρας ενός περίεργου περιστατικού που διημείφθη σε πολυκατάστημα στην περιοχή της Νέας Μάκρης μεταξύ της Ειρήνης Λαγούδη και δύο αγνώστων ανδρών.
Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, τη συνδρομή του οποίου ζήτησε η οικογένεια της 44χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, πρόκειται για έναν αξιόπιστο μάρτυρα, με συγκροτημένη σκέψη που λόγω και της επαγγελματικής του ιδιότητας έχει αναπτύξει την παρατηρητικότητά του.
Στην κατάθεσή του ως αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, ο αστυνομικός αναφέρει μεταξύ άλλων: «Την 24η Δεκεμβρίου 2017 βρισκόμουν σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών με την επωνυμία “Κωτσόβολος”, που βρίσκεται στη Νέα Μάκρη επί της λεωφόρου Μαραθώνος. Ενώ βρισκόμουν εντός, παρατήρησα δύο άνδρες οι οποίοι μπήκαν με ορμή και κινήθηκαν σε διαφορετικούς διαδρόμους συνοφρυωμένοι και με έντονο βλέμμα, κοιτάζοντας σαν να ψάχνουν κάτι. Εγώ λόγω και της φύσης του επαγγέλματός μου τους θεώρησα υπόπτους. Ο ένας ήταν περίπου 30-35 ετών, με ύψος από 1,80 και πάνω, λεπτός, ξυρισμένος, με μακριά μαύρα μαλλιά και φορούσε σκούρο μπουφάν. Ο άλλος ήταν περίπου 45-50 ετών, με ύψος από 1,70 έως 1,80, σωματώδης, καστανόξανθος, με μακρύ μούσι και φορούσε σκούρο καφέ μπουφάν, λευκό πουκάμισο και μαύρο γιλέκο και κατά πάσα πιθανότητα τον έχω ξαναδεί στη Νέα Μάκρη, μέσα στον μήνα Δεκέμβριο του 2017. Ο ένας με τα μαλλιά βρίσκονταν περίπου απέναντί μου και ο άλλος πλησίασε στο σημείο που βρισκόμουν, στο κέντρο του καταστήματος, και συνομίλησε με τη γυναίκα (Λαγούδη), η οποία βρίσκονταν σχεδόν δίπλα μου».
«Στα όρια της σωματικής κακοποίησης»
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι οι δύο άνδρες κινήθηκαν προς τον χώρο στάθμευσης του καταστήματος, βγήκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την Ειρήνη Λαγούδη και κατευθύνθηκαν προς τα οχήματά τους. «
Μετά από ένα δύο-λεπτά άκουσα φωνές μέσα από το όχημά μου και είδα από τον καθρέφτη του οδηγού τον άνδρα με τα γένια να φωνάζει στη γυναίκα (Λαγούδη) με πολύ επιθετικό ύφος και τη γυναίκα να του λέει με απολογητικό ύφος να ηρεμήσει», καταθέτει ο αυτόπτης μάρτυρας αστυνομικός και συνεχίζει: «Κατεβαίνω να δω τι συμβαίνει και βλέπω τον άνδρα με τα γένια να την τραβάει βίαια από τον αγκώνα και να την κατευθύνει από την αντίθετη κατεύθυνση όπου ήμουν παρκαρισμένος. Μέχρι το σημείο εκείνο, η συμπεριφορά του άνδρα προς τη γυναίκα ήταν στα όρια της σωματικής κακοποίησης. Με τις υποδείξεις του άνδρα επιβιβάστηκε η γυναίκα στο πίσω κάθισμα ενός Ι.Χ. χρώματος χρυσαφί, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην άλλη πλευρά του χώρου στάθμευσης, και εν συνεχεία ο εν λόγω άνδρας, αφού έβγαλε το μπουφάν, επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού και απομακρύνθηκαν με μεγάλη ταχύτητα οδηγώντας νευρικά».
Την ίδια ώρα, σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι, συνεχίζονται οι έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ. και τους τεχνικούς συμβούλους που έχει ορίσει η οικογένεια της 44χρονης.
Μιλώντας στο «Π» ο Γιώργος Τσούκαλης επισημαίνει ότι «με τη συνδρομή του Γιώργου Μανίκα, ενός ιδιαίτερα σοβαρού ιδιωτικού ερευνητή, συνεχίζουμε τη συλλογή και το φιλτράρισμα των στοιχείων. Από σεβασμό στη μνήμη της Ειρήνης Λαγούδη και της οικογένειας, οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε ενδεχόμενο».
Ο ίδιος προσθέτει ότι «κρίσιμες απαντήσεις θα δώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις», ενώ όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο εκτιμά ότι «και να βρεθεί στη λίμνη θα είναι αλλοιωμένο το όποιο DNA έχει μείνει στη συσκευή».
Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο