Latest News

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Νέα τουρκική πρόκληση στα Ίμια : Οι Τούρκοι εμβόλισαν σκάφος του λιμενικού! (ΕΙΚΟΝΑ + ΒΙΝΤΕΟ)


Σκάφος του Λιμενικού Σώματος εμβολίστηκε τα μεσάνυχτα από τουρκική ακταιωρό, στη θαλάσσια περιοχή...

των Ιμίων.
 Η τουρκική ακταιωρός χτύπησε με την πλώρη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος 090, προκαλώντας υλικές ζημιές και χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός. Το σκάφος του λιμενικού μεταφέρθηκε στη Λέρο για επισκευή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν.
 Σημειώνεται ότι κατά τη χθεσινή μέρα τουρκικά ελικόπτερα και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου έκαναν παραβιάσεις ανατολικά της Ρόδου, όπου διεξαγόταν αεροναυτική άσκηση.

Ήθελα να βυθίσουν το σκάφος του Λιμενικού


Η φωτογραφία του σκάφους του ΛΣ που εμβολίστηκε από το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής UMUT, επιβεβαιώνει αυτό που λένε πηγές του Λιμενικού Σώματος: “Ήθελαν να προκαλέσουν πολύ σοβαρό επεισόδιο, ακόμη και βύθιση του σκάφους”! Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στη πρύμνη του σκάφους που είναι σε υπηρεσία μόλις ένα χρόνο, σοκάρουν. Γιατί μιλάνε για επιχείρηση βύθισης οι Λιμενικοί;

Το τουρκικό σκάφος UMUT, είναι σχεδόν διπλάσιο από το σκάφος του Λιμενικού 090. Ο Τούρκος κυβερνήτης με πρόσω ολοταχώς έπλευσε προς το ελληνικό σκάφος “στοχεύοντας” ακριβώς στη μέση! Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους που ήταν “ακίνητο” ,αντιλήφθηκε τις προθέσεις του και λίγο πριν γίνει ο εμβολισμός έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς. Έτσι δέχτηκε το χτύπημα στη πρύμνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας: Επιθετική ενέργεια των Τούρκων»
«Το τουρκικό σκάφος προσπάθησε να εμβολίσει το δικό μας, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο κ. Σαντορινιός είπε ακόμα ότι το σκάφος μας έπαθε υλικές ζημιές αλλά δεν έχει τραυματισθεί κανείς.
«Η τουρκική ακταιωρός, με τον τρόπο που κινήθηκε, κινήθηκε πέραν των συνόρων και παραβίασε τους κανόνες ναυσιπλοϊας», είπε ακόμα και πρόσθεσε:
«Ήταν μια επιθετική ενέργεια. Εμείς, ως λιμενικό σώμα και ως κυβέρνηση διαφυλάσσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Μας προβληματίζει η επιθετικότητα των τούρκων. Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είμαστε ψύχραιμοι και συνετοί», κατέληξε.

Έντονο διάβημα για τα Ίμια από την Αθήνα προς την Τουρκία.Στο ΥΠΕΞ ο Τούρκος πρέσβης

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του για το επεισόδιο στα Ίμια το βράδυ της Δευτέρας στις 23.40 όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε το σκάφος του ελληνικού λιμενικού Γαύδος
Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κλήθηκε στο ΥΠΕΞ, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.
Διαβάστε την ανακοίνωση:
Σχετικά με το χθεσινό περιστατικό εμβολισμού Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων, από τουρκική ακταιωρό, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης κ. Δημήτριος Παρασκευόπουλος, προέβη σήμερα σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο ομόλογό του.
Παράλληλα, κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, από τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικών Υποθέσεων, ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα.
Επικίνδυνα συμβάντα σαν αυτό, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, είναι αποτέλεσμα της κλιμακούμενης και προκλητικής συμπεριφοράς που επιδεικνύει αυξημένα τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία.
Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τις πράξεις που δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Πράξεις που υπονομεύουν την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, που η Ελλάδα προασπίζεται και θα συνεχίσει να προασπίζεται.