Latest News

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα ανασχηματισμού στην κυβέρνηση: Τα ονόματα που βγαίνουν και μπαίνουν

Ώρα αποφάσεων η σημερινή ημέρα για τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα  με τον  ανασχηματισμό να  είναι... η πρώτη προτεραιότητα ενώ  ενδέχεται οι σχετικές αποφάσεις να ανακοινωθούν ακόμη και μέχρι το μεσημέρι.
Αλλαγές σε τουλάχιστον τέσσερα υπουργεία αναμένονται μετά την απομάκρυνση του ζεύγους Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου. Από την Τρίπολη χθες βράδυ, όπου μίλησε στο περιφερειακό συνέδριο της Πελοποννήσου, ο πρωθυπουργός έδειξε να κάνει μία έμμεση αυτοκριτική για το περιβόητο επίδομα ενοικίου, που θέσπισε η δική του κυβέρνηση το 2015, λέγοντας πως «ό,τι γίνεται νόμιμα, δεν είναι αυτομάτως και εγγεγραμμένο στις δικές μας αξίες».
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν πολλές εσωτερικές μετακινήσεις υπουργών καθώς και αναβαθμίσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. «Σπαζοκεφαλιά» όλα δείχνουν πως είναι για τον πρωθυπουργό η αναπλήρωση της θέσης της Ράνιας Αντωνοπούλου, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ακόμα και την πιθανότητα τα καθήκοντά της να αναλάβουν η Έφη Αχτσιόγλου και η Θεανώ Φωτίου.
Αμετακίνητοι από τα πόστα τους, ωστόσο φαίνεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Παππάς, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος, Νίκος Τόσκας, Πάνος Σκουρλέτης, Όλγα Γεροβασίλη,  Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου.