Latest News

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Κι όμως η τεκίλα κινδυνεύει με εξαφάνιση!


Άσχημα τα νέα για τους φανατικούς της τεκίλας, καθώς αναλυτές και ειδικοί κάνουν λόγο για μεγάλο πρόβλημα λόγω...
 ελλείψεων στην πρώτη ύλη της παραγωγής της.
Το θρυλικό ποτό που μας έρχεται από το Μεξικό, παρασκευάζεται με πρώτη ύλη το φυτό αγαύη.
Σύμφωνα με το Reuters, οι σοδειές έχουν περιοριστεί με αποτέλεσμα η τιμή του φυτού να έχει εξαπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Αυτή τη στιγμή, η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 22 πέσος (1,18 δολ.) το κιλό έναντι 3,85 πέσος το 2016.
Ως αποτέλεσμα, οι παραγωγοί καταφεύγουν σε πιο νεαρά φυτά, τα οποία όμως δεν παράγουν την ίδια ποσότητα.
Τουλάχιστον 12 αναλυτές που επικαλείται το Reuters προειδοποιούν ότι οι ελλείψεις θα ενταθούν φέτος και θα κρατήσουν έως και το 2021.