Latest News

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Έτσι έκοψαν την πίτα οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Με μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων μας αλλά και επισήμων (πάνω από 400 άτομα) πραγματοποιήθηκε και φέτος στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ» η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου των εργαζομένων στο...
Δήμο Πειραιά.
   Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον Δήμο Πειραιά, Κωνσταντίνος Γαλάνης  ανέφερε τα εξής:
   "Αγαπητοί Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 
   Σας καλωσορίζουμε στην εορταστική σημερινή εκδήλωση μας, της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και σας ευχόμεθα καλή χρονιά.
   Μετά τα τελευταία μέτρα που πέρασαν από την Βουλή, όπως μείωση συντάξεων, ο περιορισμός μας στα πρωτοβάθμια όργανα για το δικαίωμα μας στην απεργία – στην ουσία κατάργηση της απεργίας – ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, μείωση επιδοτήσεων στους τριτέκνους & πολύτεκνους, αύξηση του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα και άλλα πολλά νέα μέτρα που συνεπάγονται καινούρια βάρη επαχθή στις πλάτες μας.
   Ακόμα και οι συζητήσεις που γίνονται με το γειτονικό κράτος για την διαπραγμάτευση του ονόματος του, δείχνει ότι καταφέραμε να μπούμε  σε μια  διαδικασία διαπραγμάτευσης της ιστορίας μας, του πολιτισμού μας και των αγώνων που έδωσαν οι πρόγονοι μας. Διαπραγματευόμαστε είτε με τους θεσμούς – είτε με τα Σκόπια και τον ΟΗΕ όλα αυτά τα δικαιώματα που οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας απόκτησαν με αγώνες και αίμα.
   Συνάδελφοι μόνο με τους  αγώνες και τις  κινητοποιήσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε και να περισώσουμε ότι μας έχει απομείνει. Ας αφήσουμε λοιπόν τις δικαιολογίες ότι έχουν παρθεί οι αποφάσεις ή ότι δήθεν δεν μπορούμε να απεργήσουμε γιατί θα μου λείψουν τα έξοδα της απεργίας. Μόνο με τους αγώνες θα καταφέρουμε. 
   Σας πληροφορώ ότι το 2017 με τους αγώνες μας, καταφέραμε πολλά σημαντικά πράγματα με την καθοδήγηση και της ομοσπονδίας μας, όπως:
   1. Υπογράφτηκε νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους μόνιμους υπαλλήλους που καθιερώνει ένα σύνολο από ειδικότητες, στο μειωμένο ωράριο, δηλαδή 6 ½ ώρες καθώς και την εισαγωγή τους στα ΜΑΠ. Είχε να υπογραφτεί Συλλογική Σύμβαση από το 2009.
   2. Τώρα η Ομοσπονδία μας διαπραγματεύεται την νέα Συλλογική Σύμβαση και για τους Αορίστου Χρόνου.
   3. Έγινε νόμος του κράτους το άνοιγμα σε πολλές νέες ειδικότητες του ανθυγιεινού επιδόματος (ηλεκτρολόγοι – τεχνίτες – πράσινου – οδοποιίας και λοιπά.
   4. Ακόμα με τις μεγάλες απεργίες μας για τους συμβασιούχους της Καθαριότητας καταφέραμε όχι μόνο να συνεχίσουν οι συμβασιούχοι με συνεχής οκτάμηνα αλλά και να γίνει ορατή η ανάγκη για την απόκτηση μονίμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων. Αυτή την στιγμή περιμένουμε το ΦΕΚ για να ξεκινήσει η διαδικασία της απόκτησης μονίμου προσωπικού στους Δήμους όλης της χώρας. 
   Άρα όπως καταλαβαίνεται μόνο με τους αγώνες μπορούμε να κερδίσουμε κάτι. Για αυτό και πρέπει να αγωνιστούμε και να δώσουμε τις μάχες μας. Είναι υποχρέωση μας απέναντι στην πατρίδα μας, στην οικογένεια μας και τα παιδιά μας. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε.
   Εύχομαι σε όλους μια δυναμική – αγωνιστική χρονιά. Υγεία, αγάπη και ευτυχία στις οικογένειες σας.
   Ακόμα να ευχαριστήσω τον  Δήμαρχο, για την κατανόηση που δείχνει στα προβλήματα μας και την προσπάθεια που καταβάλει για την επίλυση τους.
   Να ξέρετε ότι ο Σύλλογος μας θα είναι δίπλα στα προβλήματα σας και να μην διστάζετε να κάνετε προτάσεις για να γίνουμε καλύτεροι.
   Καλή Χρονιά σε όλους."
   Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό και ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Ιωάννης Μώραλης, που μεταξύ των άλλων ευχήθηκε στους συναδέλφους καλή χρονιά ζητώντας επιτάχυνση του έργου τόσο από την πλευρά της δημοτικής αρχής με ταυτόχρονη αύξηση της προσπάθειας και των εργαζομένων αν και ο Δήμος έχει παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό όιπως παραδέχθηκε..
   Ακολούθησε η βράβευση 18 παιδιών των συναδέλφων -  μελών μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.
   Στο τέλος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε κλήρωση για τους εργαζόμενους με 160 δωροεπιταγές των Σούπερ Μάρκετ "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ" των 30 και 50 ευρώ, ενώ κληρώθηκαν και 8 tablet.
   Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, τον πρωτοσύγκελος πατέρας Νήφωνας (που ευλόγησε την πίττα μας), ο κ. Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής Α’ Πειραιά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Δαβάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλειος Ταταρόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων του Δήμου μας, καθώς και ο Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου μας κ. Παναγιώτης Σαπουντζάκης.