Latest News

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Σeξ μόνο με γραπτή συναίνεση της/του συντρόφου!


Αν θέλεις να κάνεις σeξ πλέον θα μπορείς μόνο με γραπτή συναίνεση...
της/του συντρόφου!
Η Σουηδία με νέο νόμο που εισάγει στη Βουλή, απαιτεί απ’ τους ανθρώπους να πάρουν τη ρητή συγκατάθεση του παρτενέρ πριν προχωρήσουν στην ερωτική πράξη.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου, δίνεται η δυνατότητα αυτό να απαιτείται και γραπτά η συναίνεση και όχι μόνο προφορικά, κάτι που προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά και διασφάλιση.
«Είναι πολύ απλό. Το σeξ πρέπει πάντα να είναι εκούσιο. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, δεν πρέπει να προχωρά κανείς», δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός της χώρας, Stefan Löfven.
Η αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Isabella Lovin, υποστήριξε πως η πρόσφατη εκστρατεία #metoo κατά της παρενόχλησης αλλά και τα σκάνδαλα που ξέσπασαν, έδειξαν πως υπάρχει ανάγκη γι’ αυτήν την νέα νομοθεσία, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον ισχύοντα σουηδικό νόμο, κάποιος μπορεί να διωχθεί για βιασμό μόνο αν αποδειχθεί ότι χρησιμοποίησε απειλές ή βία. Με τον καινούργιο νόμο, ο βιασμός θα μπορεί να αποδειχθεί μόνο αν ο κατηγορούμενος δεν έδωσε τη ρητή συγκατάθεση ή δεν έδειξε ξεκάθαρα την επιθυμία του να συμμετέχει σε σeξουαλική δραστηριότητα.
Ο πρωθυπουργός Stefan Lofven την χαρακτήρισε ως μια ιστορική μεταρρύθμιση ενώ απευθυνόμενος στα θύματα δήλωσε «η κοινωνία στέκεται δίπλα σας».
Αν εγκριθεί η ρύθμιση , θα τεθεί σε ισχύ από 1η Ιουλίου. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που εναντιώνονται σε αυτόν τον νόμο, υποστηρίζοντας πως σκοτώνεται ο ερωτισμός και η γοητεία που χαρακτηρίζουν το σeξ.