Latest News

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Πειραιά: Διαφάνεια ή κουκούλωμα κύριε Δήμαρχε; (ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Τελικά θα υπάρξει διαφάνεια ή κουκούλωμα στην υπόθεση του Διαχειριστικού ελέγχου για τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά;

Το ερώτημα αυτό προκύπτει τουλάχιστον από όσα καταγγέλλει ο τ. Αντιδήμαρχος Γιάννης Σπυράκης ο οποίος απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη  Μόραλη.

Στην επιστολή σημειώνονται τα εξής :


Κύριε Δήμαρχε,
Πέρασαν τρία χρόνια που αναλάβατε την θέση του Δημάρχου και κόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον Δήμο, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αναφέρομαι στην γνωστή υπόθεση που αφορά τον πρώην Δήμαρχο Πειραιά κ. Χρήστο Αγραπίδη και άλλους παράγοντες της Δημοτικής μηχανής και έχει σχέση με ένα ιδιαίτερο μεγάλο ποσό το οποίο όπως φαίνεται από την έρευνα των Ελεγκτών του Δημοσίου έλειψε από το Δημοτικό Ταμείο και υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα.
Επειδή στον Πειραιά, περιέργως πώς, μεγάλες υποθέσεις που αφορούν την Πειραϊκή κοινωνία «κολλάνε» σε κάποια γρανάζια της δικαιοσύνης (π.χ. Πειραϊκός Σύνδεσμος - χορός εκατομμυρίων) σας ερωτώ κ. Δήμαρχε:
1) Πρέπει ή όχι να πληροφορηθεί ο πολίτης του Πειραιά τι ακριβώς συνέβη με την συγκεκριμένη υπόθεση και εάν έχει επιβαρύνει και έχει συντελέσει στην σημερινή τραγική κατάσταση των οικονομικών του Δήμου;
2) Οφείλει ή όχι η Δημοτική Αρχή να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης έτσι ώστε να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχει «κουκούλωμα»;
Κύριε Δήμαρχε,
Επειδή υπήρξα Δημοτικός Σύμβουλος και επί δημαρχίας Αγραπίδη και επειδή κυκλοφορώ κάθε μέρα στον Πειραιά και δέχομαι συνεχώς ερωτήματα για το θέμα αυτό τα οποία με ενοχλούν αφάνταστα, περιμένω απάντησή σας και φυσικά την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που εύχομαι να είναι ευνοϊκή.
Έτσι μόνο κ. Δήμαρχε θα προχωρήσουμε μπροστά με πλήρη διαφάνεια και όχι να μην κοιτάζουμε πίσω μας όπως τονίζεται σε κάθε ευκαιρία ιδιαίτερα στις τηλεοπτικές συνεντεύξεις σας χωρίς να αποδίδονται ευθύνες όπου υπάρχουν διότι τότε αυτές μεταφέρονται και θα βαρύνουν και εσάς, κάτι που ειλικρινά απεύχομαι.
Κύριε Δήμαρχε,
Διαφάνεια. Όλα στο φως. Καμία συγκάλυψη. Πρέπει να λάμπει η αλήθεια στη ζωή μας, η Χριστιανική αγάπη και να τηρούνται οι Νόμοι της Πολιτείας.

Αναμένοντας την απάντησή σας
                                                                               Διατελώ με τιμή
                  
                  Γιάννης Σπυράκης


@ Όταν ο Δήμαρχος λέει δημόσια ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση πριν κριθούν τελεσίδικα οι υποθέσεις (και άρα δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν κάτω από το χαλί), τότε για ποια διαφάνεια μπορεί να μιλάει κανείς στο Δήμο Πειραιά;