Latest News

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Οι "αμαρτίες" της ΔΕΠΕΠ του Δήμου Πειραιά

Οι αμαρτίες της ΔΕΠΕΠ συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τον Δήμο Πειραιά αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από το κλείσιμο της...
Δημοτικής Επιχείρησης.
Μάλιστα,  η Δημοτική Επιχείρηση Προβολής και Επικοινωνίας Πειραιά (Δ.Ε.Π.Ε.Π) δεν πλήρωνε ούτε τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματά της!
 Αυτό αποτελεί σύμφωνα με το pireas2day ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των «σκελετών», που κρύβονται, εδώ και πολλά χρόνια, σε μια σειρά δημοτικές επιχειρήσεις του Πειραιά και έρχονται πλέον στην επιφάνεια, με αντίστοιχη επιβάρυνση του Δήμου.

Η σταδιακή αποκάλυψη της οικονομικής διαχείρισης άρχισε μετά από το 2010 καθώς με βάση τις διατάξεις του νόμου «Καλλικράτη» ανέστειλαν τη λειτουργία τους και τέθηκαν σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Παρότι η εκκαθάριση για ορισμένες απ’ αυτές όπως η ΔΕΠΕΠ, συνεχίζεται για όγδοη (8η) χρονιά (!) έρχονται, κατά διαστήματα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά διάφορα θέματα, που αφορούν οφειλές της και αποκαλύπτεται ένας- τουλάχιστον- ανορθόδοξος τρόπος διοίκησης.

Μάλιστα, φαίνεται ότι πολλές πρακτικές συνεχίζονταν για πολλά χρόνια, ανεξάρτητα, από αλλαγές στους δημάρχους και γι’ αυτό είχε διαμορφωθεί ένα ανεξέλεγκτο καθεστώς.

Τελευταία αποκάλυψη, που έφτασε, λίγο πριν από τις γιορτές, στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ότι από το 2001 μέχρι το 2012 η ΔΕΠΕΠ δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για τα οχήματά της!

Το ποσό της οφειλής, που θα επιβαρυνθεί ο Δήμος, ανέρχεται σε 126.328 €!

Σε αυτό το ποσό θα πρέπει να προστεθεί:
•    Τέλος επιτηδεύµατος το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς, βεβαιώνεται αναλογικά σύμφωνα µε τους μήνες δραστηριότητας και ανέρχεται σε 1.000 € ετησίως.
•    Ποσό 900 €, που αποτελεί ποσό συμβιβαστικής εξόφλησης µε την εταιρεία MAD AE (σ.σ. πιθανόν πρόκειται για το μουσικό τηλεοπτικό σταθμό, με τον οποίον είναι άγνωστο τι συνεργασία και πότε είχε αναπτύξει η ΔΕΠΕΠ).

Ακόμα, για να γίνει η μεταβίβαση των οχημάτων στο Δήμο θα πρέπει να πληρωθούν:
•    Τέλη κυκλοφορίας 2018 € 3.547,00
•    Παράβολα άρσης παρακράτησης της κυριότητας € 500,00
•    Ασφάλιστρα μηχανημάτων και μεταφορικών μέσων € 6.143,86 (κόστος ασφάλισης έτους 2018).
•    Ασφάλιστρα για vespa µε αρ. κυκλ. ΖΡΝ 0808 µε κόστος ασφάλισης περίπου 250 €.

Να υπενθυμίσουμε ότι το 2015 είχε διαπιστωθεί ότι από το 1998 ως και το 2006 η ΔΕΠΕΠ, μια επιχείρηση με ετήσιο τζίρο 3 εκατ. ευρώ, δεν επέδωσε ούτε ένα ευρώ του ΦΠΑ και παράλληλα δεν υπέβαλλε φορολογικές δηλώσεις!

Όπως είχε ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμος προχώρησε, το 2014, σε ανάληψη οφειλών παρελθόντων ετών και προστίμων της υπό εκκαθάρισης δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΕΠ προς την Δ.Ο.Υ. ύψους 11.200.000 €!

@ Με την ευκαιρία χρόνια πολλά και καλή χρονιά στο Σταύρο από το pireas2day!