Latest News

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Στο «σφυρί» 10.000 ακίνητα, ξενοδοχεία και μεζονέτες το 2018


Δραστικές λύσεις, με σημαντικότερη εκείνη των πλειστηριασμών, είτε με τη φυσική διαδικασία σε Ειρηνοδικεία είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας σε γραφεία συμβολαιογράφων...
σχεδιάζουν να εφαρμόσουν οι Τράπεζες το 2018 προχωρώντας στην εκποίηση τουλάχιστον 10.000 ενυπόθηκων ακινήτων μεγαλο-οφειλετών με μη εξυπηρετούμενο επί χρόνια τραπεζικό δανεισμό, κατά κανόνα, άνω των 500.000 ευρώ.
Αρκετοί από αυτούς τους δανειολήπτες χαρακτηρίζονται στην ορολογία των τραπεζών ως στρατηγικοί κακοπληρωτές, καθώς παρότι ανήκουν στην κατηγορία των εύπορων πολιτών αρνούνται να εξοφλήσουν τα δάνειά τους.
Οι συγκεκριμένοι, αφού έλαβαν στο παρελθόν επιχειρηματικά, επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια από δύο και τρεις τράπεζες προχώρησαν, μετά την πληρωμή μιας ή δύο δόσεων, σε στάση πληρωμών αρνούνται σήμερα οποιαδήποτε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους.
Όπως σημειώνει το newpost.gr τα 10.000 ενυπόθηκα ακίνητα και κάθε είδους εξασφαλίσεις που θα βγάλουν σε προγράμματα πλειστηριασμών του χρόνου θα προέρχονται κατά βάση από αυτή την κατηγορία των δανειοληπτών και όχι από την κατηγορία των ευάλωτων δανειοληπτών που έκαναν στάση πληρωμών λόγω οικονομικής αδυναμίας.