Latest News

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πολιτική «θύελλα» για τους πλειστηριασμούς: Η ανάρτηση Καρανίκα, το σύνθημα Τζανακόπουλου και η παρέμβαση Κυρίτση


Πολλές διαφορετικές απόψεις έχουν διατυπωθεί από χθες για τους πλειστηριασμούς από ...
κυβερνητικά στελέχη.
«Το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι προφανές ότι υπονοεί την λαϊκή κατοικία, όχι τις βίλες στην Κηφισιά. Υπό αυτή την έννοια δεν νοιώθω απομακρυσμένος από αυτό στο σύνθημα. Η λαϊκή κατοικία δεν πρέπει να καταλήξει στα χέρια των τραπεζών, αυτό είναι δέσμευση της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ o κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Είναι διαφορετικό, εξήγησε να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας, όπως είπε, «πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις».
Αναφερόμενος στα επεισόδια χθες στο Ειρηνοδικείο τόνισε ότι «θα πρέπει να ελεγχθεί αν η αστυνομία ξεπέρασε τον ρόλο της».
«Εγκληματική ανευθυνότητα». Έτσι χαρακτήρισε από την μεριά του την χρήση χημικών μέσα σε κλειστό χώρο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας στην οδό Λουκάρεως.
«Είναι απαράδεχτα πράγματα αυτά», τόνισε και κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το περιστατικό.
Παράλληλα, σε άλλο ένα ξέσπασμα εναντίον όσων αντιδρούν στους πλειστηριασμούς -που ξεκίνησαν να διενεργούνται από χθες – προχώρησε ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Νίκος Καρανίκας.
Ο Καρανίκας μέσω της γνωστής εφαρμογής του facebook δηλώνει «αηδιασμένος» και ποστάρει ένα σχόλιο γραμμένο σε μαύρο πλαίσιο: «Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων, υπερασπίζονται σπίτι 700000 στην Κηφισιά».