Latest News

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στα γυναικεία χείλη και τον οργασμό


Είναι συχνό φαινόμενο οι γυναίκες να δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό, αλλά πέρα από τους ψυχολογικούς και τους τεχνικούς παράγοντες, οι επιστήμονες μιλάνε και για κάποια γενετική προδιάθεση που…
φαίνεται στο πρόσωπο.
Έτσι, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine τα χείλια της γυναίκας αποτελούν «καθρέφτη» της σεξουαλικής της ζωής, προδίδοντας την ευκολία της στον οργασμό.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών από το Πανεπιστήμιο UWS της Σκωτίας φαίνεται ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στο σχήμα των χειλιών της γυναίκας και τον οργασμό. Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο του άνω χείλους υπάρχει μια μικρή «λακουβίτσα» που ονομάζεται φύμα και τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι όσο πιο έντονη είναι η καμπυλότητα στο σημείο αυτό, τόσο πιο πιθανό είναι η γυναίκες αυτή να ευχαριστιέται περισσότερο την σεξουαλική πράξη, φτάνοντας πιο εύκολα σε οργασμό.
Στατιστικά, από τις 258 γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα, η συντριπτική πλειοψηφία (ποσοστό 95%) των γυναικών με έντονα σχηματισμένο φύμα δήλωσαν ότι καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, ενώ για στις γυναίκες με πιο ίσιο άνω χείλος το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 60%.
Οι ερευνητές προσθέτουν επίσης πως οι προγεννητικές επιδράσεις που καθοδηγούν την ανάπτυξη του άνω χείλους παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στη νευρολογική ανάπτυξη και των γυναικείων γεννητικών οργάνων.