Latest News

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Κάλυμνος: Έσβησε αβοήθητος ο άτυχος φοιτητής - Ανατροπή από το πόρισμα του ιατροδικαστή


Δεν πρόκειται για δολοφονία αλλά για δυστύχημα. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο ιατροδικαστής, μετά την εξέταση της σορού τουω 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο, η οποία...
βρέθηκε σε απόκρημνη περιοχή του νησιού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, το πιθανότερο σενάριο είναι ο νεαρός, ο οποίος είχε πάει βόλτα με το ποδήλατο του, να σταμάτησε σε κάποιο σημείο για να αναρριχηθεί. Τότε, πρέπει να γλίστρησε από τα βράχια, να έπεσε και να τραυματίστηκε σοβαρά.
Ωστόσο, δεν έσβησε αμέσως, αλλά παρέμεινε αβοήθητος και μόνος να παλεύει επί ώρες να κρατηθεί στη ζωή έως ότου κατέληξε...
Τα χτυπήματα αλλά και η σωματική εξάντληση ήταν οι δυο σημαντικοί παράγοντες, που όπως φαίνεται από την ιατροδικαστική εξέταση έφεραν τον θάνατο.
Τις επόμενες μέρες, μία έντονη βροχόπτωση, πιθανολογείται ότι ήταν η αιτία η σορός του να παρασυρθεί μέχρι το σημείο όπου τελικά εντοπίστηκε.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο 21χρονος είχε εξαφανιστεί πριν από εννέα ημέρες και το πτώμα του βρέθηκε από έναν ανήλικο ο οποίος περπατούσε στην περιοχή. Όπως έχει γίνει γνωστό το πτώμα του άτυχου φοιτητή βρέθηκε πεσμένο ανάσκελα, γερμένο ελαφρά στο πλάι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο, σημείο που θα μπορούσαν να εντοπίσουν βοσκοί ή πεζοπόροι.
Οι αρχές εξετάζουν το σενάριο ο 21χρονος να άφησε το ποδήλατό του και να επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε κάποιο βράχο. Πιθανολογείται ότι ο νεαρός έχασε την ισορροπία του έπεσε από κάποιο ύψος και από την πτώση έχασε τις αισθήσεις του. Για το λόγο αυτό δεν μπόρεσε να καλέσει σε βοήθεια ενώ ήταν ζωντανός μέχρι και την τελευταία στιγμή, αφήνοντας την τελευταία του πνοή αβοήθητος.
Όσον αφορά το ερώτημα πως βρέθηκε το πτώμα του στο σημείο εκείνο κοντά στο ποδήλατό του και για ποιο λόγο δεν το εντόπισαν στις αρχικές έρευνες, οι αρχές εκτιμούν ότι το πτώμα του νεαρού μεταφέρθηκε εκεί εξαιτίας των χειμάρρων που δημιούργησαν οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Κάλυμνο τις προηγούμενες ημέρες.