Latest News

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Επιχείρηση "βεντάλια" του Λιμενικού σε Ιόνιο και Αιγαίο- Κατασχέθηκαν 1,6 τόνους κάνναβης


Επιχείρηση «βεντάλια» στήθηκε από το Λιμενικό Σώμα η οποία διήρκεσε πάνω από 48 ώρες από το Ιόνιο μέχρι και το Αιγαίο Πέλαγος για την εξάρθρωση...
Διεθνούς Κυκλώματος Ναρκωτικών.
Μάλιστα, από τη μεγάλη επιχείρηση που έστησαν οι Λιμενικές Αρχές κατάφεραν να πετύχουν βαρύ πλήγμα στον διεθνή ιστό εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών αφού κατέσχεσαν πάνω από 1,6 τόνους κάνναβης ενώ συνέλαβαν και 10 μέλη του κυκλώματος.
Η καταδίωξη ξεκίνησε από τα Αλβανικά παράλια και ολοκληρώθηκε στην Κέα. Η καταδίωξη έγινε από αέρος και θαλάσσης καθώς η ταχύτητα που ανέπτυξε το ταχύπλοο έφθασε ακόμη και τα 50 μίλια.
Υπήρξε και ανταλλαγή πυροβολισμών καθώς  οι χειρστές του  «ναρκοταχύπλοου» άνοιξαν πυρ προς τις Λιμενικές Αρχές με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Λιμενικοί που έπεσαν στη θάλασσα για να αποφύγουν μεγαλύτερο και σοβαρότερο τραυματισμό.
Τελικά το βράδυ του Σαββάτου οι διωκτικές αρχές κατάφεραν μετά από μία πρωτοφανή σε διάρκεια και σκληρότητα καταδίωξη να ακινητοποιήσουν το «ναρκοταχύπλοο»  στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και  Κέας. Χρειάστηκενα εμπλακούν οι ελεύθεροι σκοπευτές της  της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και έριξαν   «στοχευμένες βολές»  κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχυπλόου σκάφους, των συνεχών ελιγμών και του σκοταδιού που επικρατούσε.
Στο ταχύπλοο σκάφος επέβαιναν δύο ( υπήκοοι Αλβανίας και ένας  υπήκοος Ιταλίας), οι οποίοι και συνελήφθησαν. Στο εσωτερικό του, εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών τα οποία περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης που υπερβαίνει τον ενάμισι τόνο.