Latest News

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ο Μητσοτάκης «καρατόμησε» την Κατερίνα Παπακώστα


 O Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της... Νέας Δημοκρατίας.
Η ανακοίνωση έγινε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατά τη διάρκεια του «πρωινού καφέ». Πριν από λίγο έφτασε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση η επιστολή της αποπομπής της κας Παπακώστα, οπότε και επισημοποιήθηκε.
Αιτία ήταν η επιλογή της να διαφοροποιηθεί από την «επίσημη» γραμμή της Ν.Δ. στο νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας και να υπογραμμίσει ότι, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ακούστηκαν προσωπικοί χαρακτηρισμοί που δεν συνάδουν με την κοινοβουλευτική διαδικασία. Λεπτομέρεια ή όχι, λίγη ώρα πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πρωτοστατήσει σε μία ακόμη, μέχρις εσχάτων, αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο και, συνεπώς, η τοποθέτηση Παπακώστα ερμηνεύτηκε ως αιχμή για τον εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ.
Ακολούθησε η πολιτική ανταπόδοση του κ. Καμμένου, ο οποίος και προσκάλεσε την Κατερίνα Παπακώστα να μετάσχει σε μία άτυπη επιτροπή για τη σύνταξη τροπολογίας σχετικά με τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. «Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου» ήταν η παρέμβαση Γεωργιάδη, ενώ στη συζήτηση είχε, στο μεσοδιάστημα, εμπλακεί και ο Ανδρέας Λοβέρδος.