Αίτηση για αποφυλάκιση του «κανίβαλου που άκουγε Τσαϊκόφσκι» και είχε σοκάρει...
το πανελλήνιο.
Τον Αύγουστο του 1996 η Ελλάδα συγκλονίζεται από την πενταπλή σφαγή στη Θάσο, με δράστη τον 24χρονο Θεόφιλο Σεχίδη. «Το έγκλημα του αιώνα», όπως έγραψαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής, έγινε στις 19 και τις 20 Μαΐου, όταν ο φοιτητής της Νομικής δολοφόνησε πατέρα, μητέρα, αδερφή, θείο και γιαγιά, ενώ η φρίκη αποκαλύφθηκε τρεις μήνες αργότερα.
Ο Σεχίδης είχε τεμαχίσει τα θύματά του, ενώ ακόμα και οι αστυνομικοί είχαν σοκαριστεί ακούγοντάς τον να εξηγεί γιατί κράτησε τους εγκεφάλους τους στο ψυγείο. «Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα. Το ένα κεφάλι ήδη είχε σπάσει, τα μυαλά είχαν βγει, οπότε γιατί να μην τα βάλω στο ψυγείο;» είχε πει.
να χρόνια αργότερα ο δράστης ενός φονικού που αποτέλεσε θέμα για διδακτορικό στην Ψυχιατρική και έγινε αντικείμενο επιστημονικής μελέτης είναι κοντά στο να αναπνεύσει πάλι αέρα ελευθερίας, και μάλιστα στον τόπο του εγκλήματος, τη Θάσο. Ο ίδιος, παρά τα πέντε ισόβια που του έχουν επιβληθεί, έχει κάνει αίτηση αποφυλάκισης για το 2017, την οποία δικαιούται σύμφωνα με τον νόμο 4322. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο, ο «κανίβαλος που άκουγε… Τσαϊκόφσκι» έχει εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψει στη Θάσο, όπου θα μείνει στο σπίτι μιας ξαδέρφης του.
Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, σε περίπτωση που συντρέχουν σωρευτικά δύο ή τρεις ποινές ισόβιας κάθειρξης ο κρατούμενος πρέπει για καθεμία από αυτές να παραμείνει πραγματικά 15 χρόνια στη φυλακή, αναφέρει το crimetimes. Για να απολυθεί, υπό όρους, ο κατάδικος αυτός πρέπει να έχει εκτίσει το άθροισμα των ποινών, δίχως όμως να ξεπερνούν τα 25 χρόνια. Από τα 25, πρέπει να έχει εκτίσει τα 19 χρόνια και για τα υπόλοιπα έξι μπορεί να υπάρξει ευεργετικός υπολογισμός. Ο Θεόφιλος Σεχίδης έχει εκτίσει τα 19 χρόνια και έχει δικαίωμα να αιτηθεί ευεργετικό υπολογισμό άλλων έξι, οπότε μπορεί να υποβάλει αίτηση απόλυσης υπό όρους.