Latest News

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σε επιφυλακή οι λιμενικές αρχές της Κρήτης για το πλοίο C-Star


Συναγερμός έχει σημάνει στις λιμενικές αρχές της Ιεράπετρας λόγω του ενδεχόμενου ελλιμενισμού του πλοίου C-Star, στο οποίο...
επιβαίνουν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, με σκοπό την παρεμπόδιση πλοιαρίων, που μεταφέρουν πρόσφυγες να περάσουν τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης.

Οι λιμενικές αρχές είναι ενημερωμένες για την επικείμενη κάθοδο του πλοίου στην περιοχή, αναμένοντας ενημέρωση από το πλήρωμα του για το αν τελικά θα καταπλεύσουν στο λιμάνι, το σκοπό της επίσκεψης τους και το χρονικό διάστημα, το οποίο θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, το πλοίο βρίσκεται ακόμη στα διεθνή ύδατα και από τη Δευτέρα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από το πλήρωμα και τον κυβερνήτη του για το ποιος τελικά είναι ο προορισμός τους.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο φαίνεται να βρίσκεται στο ίδιο σημείο τις τελευταίες ώρες, νοτιοανατολικά του Κουφονησίου, χωρίς να έχει εισχωρήσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στο μεταξύ στις επάλξεις βρίσκονται από την ώρα που έγινε γνωστή η επίσκεψη του C-Star στην Κρήτη αντιφασιστικές οργανώσεις του νησιού, προχωρώντας σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου “Ανυπότακτη Κρήτη” εκφράζει την πλήρη αντίθεση της για τον ελλιμενισμό του συγκεκριμένου πλοίου σε κάποιο λιμάνι του νησιού.